Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Slaapkamer en inrichting

Slaap is belangrijk, het is immers noodzakelijk om ons lichaam voldoende rust te gunnen in het drukke hedendaagse leven. Hoewel sommige mensen, met name jongeren en pubers, zich dat niet realiseren is een slaaptekort ontzettend slecht voor je. Het inrichten van de slaapkamer en zorgen voor voldoende slaapcomfort is heel erg belangrijk.

De slaapkamer dient als ruimte om in te rusten. Slaapkamer inrichting is daarom zeer belangrijk geworden. Hoewel de plaats niet altijd gelijk is (soms vind je ‘m op de begane grond, maar vaker op een hoger gelegen verdieping) zijn er over het algemeen niet veel verschillen te bemerken wanneer je kijkt naar slaapkamermeubelen die erin staan. Essentieel en altijd aanwezig is een bed: zonder bed zou het geen slaapkamer zijn. Meestal staat er ook een kledingkast, of grenst de kamer aan een inloopkast.

Verschillen zijn er echter ook: de slaapkamers van kinderen, scholieren en studenten zijn meestal niet gescheiden van hun werkkamer: het is één kamer waarin al hun spullen staan. Dat komt er op neer dat er ook een bureau, een (aantal) stoel(en) en de nodige kasten aanwezig zijn. Ook een kaptafel is bij onze vrouwelijke lezers een must. Een extra spiegel is er eigenlijk ook meestal (maar niet altijd) aanwezig.

Om goed te kunnen slapen zijn een aantal dingen belangrijk. Slaapkamerinrichting vergt enigszins denkwerk op voorhand. Gebruik bijvoorbeeld liever geen schreeuwerige kleuren en drukke patronen, maar kies voor rustige en natuurlijke tinten. Ventilatie is ook zeer belangrijk: kies dus een kamer waar voldoende ramen zijn en zet deze ook regelmatig open.

Als je licht slaapt of als het lang duurt voordat je de reis naar dromenland begint is het eveneens een goed idee om voor gordijnen te kiezen die zo min mogelijk licht doorlaten. Zo kun je het helemaal donker maken op de momenten dat jij dat wil. Ook als je er ‘ns een keer vroeg in duikt!

Slaapkamer renoveren?

Bekijk onderstaande artikels, lees onze tips en doe voldoende inspiratie op om uw nieuwe slaapkamer om te toveren tot een oase van gezelligheid en rust.