Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Slaapkamer inrichting

De inrichting van een woning is ontzettend persoonlijk. Allereerst zijn het allemaal je eigen spullen, sommige net nieuw, maar sommige met een hele geschiedenis of speciale herinneringen. Ten tweede staan ze in je eigen huis, dat ook je eigen thuis is. Een plek waar je je comfortabel en veilig moet kunnen voelen.

 

slaapkamer inrichten

 

Voor sommige plekken, zoals het kantoor of de keuken, zijn wel een aantal standaarden die veel worden toegepast. In de slaapkamer, een zeer belangrijke en misschien wel de meest intieme plek in de hele woning, zijn die er nauwelijks. Of het moet zijn dat er een bed in hoort…

Uitgaande van een slaapkamer voor man en vrouw of vriend en vriendin staat het bed meestal met het hoofdeinde tegen de muur, ergens in het midden van de ruimte. Dat heeft een praktische reden: je moet er bij kunnen om in bed te gaan liggen, maar met het verschonen en opmaken ervan is het eveneens fijn om er aan alle kanten goed bij te kunnen.

In een eenpersoonsslaapkamer is de indeling wat vrijer: het bed komt waar ‘ie goed past. Dat kan midden in de kamer zijn, maar ook ingebouwd tussen een muur en een kast. Wederom gaat het er alleen om wat jij zelf prettig vind.

Andere meubels die je vaak in een slaapkamer terugvind zijn een kledingkast, een nachtkastje en (af en toe) een klein zitje. Lees hier meer over slaapkamermeubelen. Hoe deze ten opzichte van elkaar worden opgesteld is compleet vrij, al speelt de grootte en de vorm van de kamer (denk aan een eventueel schuin aflopend dak) een flinke rol.

Nachtkastjes horen in de buurt van het bed. Meestal worden ze aan de zijkant of aan het hoofdeinde geplaatst. Je kunt er dan optimaal bij. Nadeel van die plaats is dat je mogelijk wordt belemmerd met het in- en uitstappen van het bed, zeker als het een grote ‘nachtkast’ betreft.

Lees in deze rubriek meer over slaapkamerinrichting

Lees ook
garderobekast
Garderobekasten
matras
Oplegmatras: uitleg en prijzen
donsdeken
Donsdekens
meubelen
Slaapkamermeubelen: Tips en overzicht
hemelbed
Koudschuim
luxe bed
Waterbed / watermatras: Kiezen voor slaapcomfort.
inloopkast
Dressing room: Een dressing op maat
jeugdkamer
Jeugdkamers
hemelbed
Hemelbed in de slaapkamer
slaapkamer ideeën
Slaapkamer ideeën
dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?
ladekasten
Ladekasten