Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Slaapkamer ideeën

Technisch is een slaapkamer een slaapkamer, maar in de praktijk blijken er grote verschillen te zijn. Waar jij een kast tegenover het bed hebt staan, hebben de buren daar een computertafel met een TV en staat er bij een goede vriend een bureau op die plek. De boodschap moge duidelijk zijn: iedereen richt zijn slaapkamer anders in. In ons artikel over slaapkamermeubelen kon je al een overzicht terugvinden van leuke slaapkamermeubels die je kan kopen om je slaapkamer volledig opnieuw in te richten.

Toch is het soms lastig om een leuk slaapkamerinterieur te bedenken.

De slaapkamermeubels kun je wel verplaatsen, maar het is een beetje raar om ineens een dressoir in de slaapkamer te zetten of het een tijdje zonder bed te doen. Daarom zijn hier wat ideeën en tips die bijdragen aan een comfortabele, mooie en vooral sfeervolle slaapkamer.

 

slaapkamer ideeën

 

 

Tips slaapkamer inrichting

Een eerste tip is om te zorgen dat er niet teveel spullen in de ruimte staan. Schrap geen essentiële items, maar bouw de slaapkamer ook niet vol met allerlei prullaria. Dat geeft namelijk een veel te vol aanzien. In plaats van te ontstressen, waar je de slaapkamer nogal eens voor gebruikt, raak je er vaak alleen maar meer van opgefokt. Niet goed, dus!

Iedereen richt zijn slaapkamer anders in … Gelukkig maar! Lees meer slaapkamer tips op deze pagina. Iets anders wat niet zo’n strak plan is, is bezuinigen op het bed, of onderdelen daarvan. Natuurlijk is het erg belangrijk hoe ‘ie eruit ziet, maar uiteindelijk staat de kwaliteit en het ligcomfort bovenaan. Verlies die criteria dan ook niet uit het oog en let er op bij de aanschaf van een bed en een matras: beide spelen namelijk een grote rol in het garanderen van een goede nachtrust.

Ondanks het feit dat een slaapkamer plaats bied aan allerlei intimiteiten wordt er niet altijd evenveel aandacht besteed aan de sfeer. Een eenvoudige manier om die flink op te krikken is door middel van verlichting: zoek een (of meerdere) mooie lamp(en) uit. Kijk wederom niet alleen naar het uiterlijk, maar ook naar de kwaliteit. Zorg dat je een leeslamp kiest die voldoende licht biedt om bij te kunnen lezen en neem een kamerlamp of plafonnière die niet té fel schijnt. Dat verpest de sfeer namelijk helemaal.

 

Lees ook
lattenbodem
Lattenbodem bed: Tips, prijs en nuttige info
slaapkamer
slaapkamer
hemelbed
Hemelbed in de slaapkamer
ladekasten
Ladekasten
meubelen
Slaapkamermeubelen: Tips en overzicht
matras
Oplegmatras: uitleg en prijzen
inloopkast
Dressing room: Een dressing op maat
soorten kleerkasten
Soorten kleerkasten: Overzicht
jeugdkamer
Jeugdkamers
kleerkast
Kleerkast kopen: Praktische tips.
bed met matras
Matras prijs
veringmatras
Pocketvering matras