Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Dressoir kopen of dressoir op maat?

Een dressoir kan je op veel locaties in je woning zetten: de slaapkamer, de woonkamer, een bureau of studeerruimte, maar ook in de hal komt een dressoir veelvuldig voor.
Het is een soort kast dat steeds goed van pas komt, zowel om meer sfeer aan de ruimte te brengen, als het creëren van extra opbergruimte.

Een dressoir is is een lage kast met twee of drie laden onder het bovenblad. Veelal werd dit in het verleden gebruikt voor het bewaren van keukengerei, maar de dag van vandaag zijn de toepassingen veel uitgebreider.

Op het bovenblad van een dressoir blijft er dan nog ruimte over om bijvoorbeeld een spiegel te plaatsen, een televisie of bloemen en vazen en ander decoratiemateriaal.

 

dressoir

 

Het nut van een dressoir

Een dressoir kan in elke ruimte van de woning zijn nut wel hebben. In de slaapkamer heb je vaak een grote garderobekast om alle kledij in op te bergen, maar kleine kledingstukken zoals sokken of ondergoed kunnen ook perfect in een dressoir opgeborgen worden.

Daar komt ook nog eens bij dat je op het dressoir een spiegel kan plaatsen en/of een televisie. Ben je op zoek naar een bijkomende kast in je slaapkamer, maar je wilt geen grote kast die de hele muur bedekt? Dan is een dressoir precies wat je zoekt!

Uiteraard is een dressoor ook geschikt in de salon of de woonruimte. Veelal worden hierin kleine spullen opgeborgen en plaatst men op de kast dan een televisie en diverse kleine decoratie artikelen. Een groot deel van de muur blijft zichtbaar en kan geaccentueerd worden met bijvoorbeeld een schilderij of fotocollage waar je graag mee pronkt.

Een dressoir kan zeker een plaatsje krijgen in een kleinere woonkamer waar je het aantal meubelen wil beperken. Op die manier lijkt de woonkamer niet te druk en met een dressoir kan je er voor zorgen dat de ruimte zelfs groter lijkt omwille van de plaats die je overhoudt boven de dressoir.

Een dressoir in de hal? Die wordt dan vaak gebruikt om schoenen in op te bergen. Op de ladekast is dan ruimte voor kleine spullen op te leggen, zoals de post of je sleutels en portefeuille.

 

Dressoirs: terug in de mode!

Een dressoir werd reeds in de Middeleeuwen gebruikt en de kans is groot dat je thuis opgegroeid bent waar ten minste 1 dressoir stond. Het dressoir is nooit echt vergeten geweest maar is zeker terug in de mode.

Er kan zeker een verschil gemaakt worden tussen de klassieke (antieke) oude dressoirs en de hedendaagse moderne dressoirs. Een dressoir die al enkele jaren oud is ziet er karaktervol en stijlvol uit, terwijl een nieuw dressoir heel modern en strak oogt.

 

Een dressoir kopen

Op zoek naar een dressoir voor extra opbergruimte of om een ruimte verder in te richten? Dan kan een online zoektocht je helpen om de ideale dressoir te kopen. Een dressoir kan gemaakt worden uit verschillende materialen zoals de zachtere houtsoorten, tot het donkere van kleur van kersenhout. Ook Kunststof of met rvs bewerkte dressoirs zijn mogelijkheden.

De keuze van materiaal kan zeer belangrijk zijn, je wilt een dressoir kopen dat perfect past binnen je huidig interieur. Ook het budget dat je aan een dressoir wil spenderen moet je in gedachten houden, ze komen immers in alle maten en gewichten en zijn ook verschillend geprijsd.

 

 

Een dressoir op maat laten maken?

Een dressoir op maat kan je realiseren op verschillende manieren. Je kan kijken of er koopjes te vinden zijn op tweedehandssites en vervolgens zelf de kast op maat maken door deze een nieuwe look te geven.

Je kan ook een stap verder gaat en een dressoir op maat laten maken zodat deze past bij ander meubilair die in de ruimte staat! Hiervoor kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen via onze offertedienst:
Ontvang hier tot maximaal 5 gratis offertes van schrijnwerkers voor een dressoir op maat!

Alle offertes zijn vrijblijvend en zonder aankoopverplichting.

 

 

Lees ook
bamboe tafel
Bamboe tafels
schuifdeursysteem
Schuifdeursysteem
kleerkast
Kleerkast kopen: Praktische tips.
kast op maat
Maatkasten
slaapkamer met inloopkast
Inloopkast: van slaapkamer tot kledingkamer.
vitrinekast
Vitrinekast kopen? Dit moet je weten.
buffetkast
Buffetkast
garderobekast
Garderobekasten
kast in slaapkamer
Slaapkamerkasten
ladekasten
Ladekasten
elektriciteitskast
Werfkasten
schuifdeurkast
Schuifdeurkasten