Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Buffetkast

Een buffetkast bestaat in de meeste gevallen uit een onderdeel met gesloten deurtjes en een bovendeel met deurtjes die uit een raamwerk met glas zijn opgebouwd. Buffetkasten kunnen zijn vervaardigd van verschillende materialen zoals eikenhout, teakhout of grenenhout.

Buffetkasten worden vaak gebruikt om een eetkamer of leefruimte in te richten. Ze krijgen in veel gevallen dan een plek dicht bij de (eet)tafel. Men kan de buffetkast gebruiken om bijvoorbeeld het mooie servies in op te bergen. Het bovenste deel van de kast is hier heel goed geschikt voor omdat men dan het servies niet alleen kan opbergen maar, wanneer het niet wordt gebruikt, ook goed kan bewonderen. De buffetkast is niet alleen functioneel men kan er immers ook spullen inzetten die de ruimte decoreren.

Hoewel de buffetkast een klassieke oorsprong heeft worden er nog steeds gemaakt en verkocht. In tegenstelling tot wat men zou verwachten kan een buffetkast in veel verschillende interieurstijlen worden gebruikt. Dit komt vooral doordat er tegenwoordig buffetkasten verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren en materialen. Doordat er ook goedkopere materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van sommige buffetkasten is de prijs dermate laag geworden dat vrijwel iedereen die wil een buffetkast kan aanschaffen.

Buffetkasten bieden erg veel opbergruimte zodat ze in veel huishoudens heel goed van pas komen. In tegenstelling tot vroeger hebben we immers steeds meer spullen verzameld die om een opbergplaats vragen. Waren de eerste buffetkasten voorzien van twee onder- en twee bovendeuren, heden ten dage zijn er zelfs varianten met zes of acht deuren.

Lees ook
inloopkast in slaapkamer
Slaapkamerkasten
inbouwkast slaapkamer
Wandkasten
Tvilum dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?
tafel van bamboe
Bamboe tafels
dressing room inrichten met werkblad
Dressing room: Een dressing op maat
kleerkast met zweefdeuren
Maatkasten
elektriciteitskast
Werfkasten
slaapkamermeubelen bed
Slaapkamermeubelen: Tips en overzicht
ladekast open schuif
Ladekasten
indeling moderne open garderobekast
Garderobekasten
Vitrinekast kopen? Dit moet je weten.
moderne kledingkast met draaideuren
Soorten kleerkasten: Overzicht