Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Ladekasten

Kasten zijn er in vele soorten en maten: Boekenkasten, kledingkasten en kasten die je voor van alles en nog wat kunt gebruiken. Ook een ladekast is zo’n type dat voor allerlei opbergproblemen is in te zetten. Een ladekast komt voor in praktisch elke kamer van onze woning.

Op de kledingafdeling worden sokken en ondergoed vaak in lades opgeborgen en in het kantoor krijgen enveloppen, postzegels en schrijfgerei er een plekje. Bij al die verschillende behoeftes kunnen ladekasten worden ingezet. Maar de een is de ander niet, dus het is wel degelijk belangrijk om goed in te plannen waar de kast voor gebruikt gaat worden.

 

ladekasten

 

Ladekast voor kantoor.

Voor elk doel zijn er namelijk iets andere eisen. In het kantoor of de studeerkamer zijn een groot aantal ondiepe lades bijvoorbeeld handiger dan één diepe. De vele spullen moeten overzichtelijk kunnen worden geordend en zijn meestal laag en klein (pennen, paperclips, kladpapiertjes, et cetera).

Het is dan ook niet voor niets dat er in veel ladekastjes die voor dit gebruik zijn bedoeld, speciale accessoires worden aangeboden. Denk daarbij aan speciale pennenbakjes en systemen waarmee de lades makkelijk zijn in te delen.

 

Ladekast in slaapkamer.

Door naar de slaapkamer. Vaak hebben mensen daar geen aparte ladekast staan, maar zijn er een aantal lades geïntegreerd in een andere kast (bijvoorbeeld een kledingkast). Zoals gezegd zijn deze vooral handig voor ondergoed en sokken. Omdat deze namelijk (vaak) hetzelfde is, is het geen probleem om niet alle stukken te zien.

Stapeltjes voldoen prima, en door deze in een lade te leggen trek je ze zo in je blikveld. Een ander voordeel van lades is dat het niet opvalt als je er een puinhoop van maakt: dat ziet niemand, behalve jijzelf.

 

Commode in de babykamer.

Een commode is onmisbaar in een babykamer. Het is een soort ladekast met ruimte bovenop waar de baby verschoond kan worden op een aankleedkussen. Je kan ook een gewone ladekast kopen en daarop een werkblad installeren. Zorg er dan wel voor dat deze hoog genoeg staat. Een ideale commode is minstens 90 centimeter hoog en heeft verstelbare wieltjes die je kan blokkeren. Verder moet je er ook op letten dat er voldoende plaats is om alles in op te bergen, je zal in de meeste gevallen maar 1 hand vrij hebben om te gebruiken.

 

Ladekast in de badkamer.

Een ladekast komt ook voor in de badkamer. Dat kan een onderdeel zijn van een bestaand badkamermeubel, of een aparte ladekast. Ook hier zijn veel mogelijkheden qua uitvoering en design, maar het belangrijkste is natuurlijk dat er ruimte genoeg is om alle kleinere spullen in op te bergen.

 

Ladekast in de woonkamer.

Een ladenkast past overal, dus ook in de woonkamer. Frequent wordt het gebruikt als apart meubelstuk waarop ook de televisie of enkele decoratieve elementen kunnen geplaatst worden. Alle spullen kunnen zodanig ook hier netjes opgeborgen en georganiseerd worden indien een dressoir onvoldoende ruimte biedt.

 

Ladekast kopen?

Welk soort ladekast moet je nu kopen? Er bestaan zodanig veel uitvoeringen en designs dat het onmogelijk is om iets aan te duiden. Belangrijk is echter wel dat deze past binnen de huidige inrichting van de ruimte en stevig is.

Onthou echter ook dat veel (kleinere) ladekasten gebruiken niet noodzakelijk een verbetering is en je daar zelfs ruimte kan mee verliezen. Dat is belangrijk voor bijvoorbeeld de keuken, waar het toch meestal iets beter is om kasten met grotere opbergvlakken te voorzien: Je zal merken dat je daar meer spullen kan in opbergen.

 

 

Lees ook
meubelen
Slaapkamermeubelen: Tips en overzicht
kast op maat
Maatkasten
schuifdeurkast
Schuifdeurkasten
inloopkast
Dressing room: Een dressing op maat
meubels
Meubelen
schuifdeursysteem
Schuifdeursysteem
soorten kleerkasten
Soorten kleerkasten: Overzicht
elektriciteitskast
Werfkasten
garderobekast
Garderobekasten
kleerkast
Kleerkast kopen: Praktische tips.
bamboe tafel
Bamboe tafels
vitrinekast
Vitrinekast kopen? Dit moet je weten.