Verbouwers.be

Schuifdeursysteem

Om een gebouw, voertuig of opbergmeubel wil sluiten heeft men deuren nodig. Deuren zijn er echter in allerlei soorten en maten. Deuren kunnen openen en sluiten met behulp van scharnieren of door middel van een schuifdeursysteem. In tegenstelling tot deuren die zijn voorzien van scharnieren zijn schuifdeuren veel ruimtebesparender. Er is immers geen ruimte nodig voor de deur die open zwaait.

Een schuifdeursysteem bestaat vaak uit één of meerdere deuren die bij het openen of het sluiten opzij moeten worden geschoven. De deuren hangen namelijk aan de bovenkant aan hangrollen die op hun beurt weer in een rail zijn bevestigd. Schuifdeuren worden voor veel verschillende doeleinden ingezet zowel binnen als buitenshuis. Men komt een dergelijk systeem zelfs tegen in auto’s zodat er gemakkelijk goederen of personen in- of uitgeladen kunnen worden.

In en rondom de woning komt men ook vaak schuifdeursystemen tegen zoals in kasten en als schuifpui (een schuifdeur gemaakt van glas). Verder worden deze systemen gebruikt op plaatsen waar men door gebrek aan ruimte genoodzaakt is om een schuifdeur te gebruiken omdat een draaideur te veel plaats in neemt. Hierbij kan men denken aan gebruik op het terras of het balkon. Worden schuifdeursystemen gebruikt als buitendeur dan dienen ze uiteraard voorzien te zijn van goede sloten en inbraakbeveiliging.

Maar ook diverse kasten kunnen zijn voorzien van een schuifdeursysteem. Heeft de kast meerdere deuren dan lopen deze op aparte rails voor elkaar langs zodat men door het schuiven van de deuren telkens één gedeelte van de kast kan openen.

Lees ook
Tvilum dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?
moderne kledingkast met draaideuren
Soorten kleerkasten: Overzicht
Meubels op maat laten maken
Meubelen
inloopkast in slaapkamer
Slaapkamerkasten
inbouwkast slaapkamer
Wandkasten
elektriciteitskast
Werfkasten
tafel van bamboe
Bamboe tafels
inbouwkast kleerkast met draaideuren tot plafond
Kleerkast kopen: Praktische tips.
dressing room inrichten met werkblad
Dressing room: Een dressing op maat
ladekast open schuif
Ladekasten
indeling moderne open garderobekast
Garderobekasten
buffetkast
Buffetkast