Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Schuifdeursysteem

Om een gebouw, voertuig of opbergmeubel wil sluiten heeft men deuren nodig. Deuren zijn er echter in allerlei soorten en maten. Deuren kunnen openen en sluiten met behulp van scharnieren of door middel van een schuifdeursysteem. In tegenstelling tot deuren die zijn voorzien van scharnieren zijn schuifdeuren veel ruimtebesparender. Er is immers geen ruimte nodig voor de deur die open zwaait.

Een schuifdeursysteem bestaat vaak uit één of meerdere deuren die bij het openen of het sluiten opzij moeten worden geschoven. De deuren hangen namelijk aan de bovenkant aan hangrollen die op hun beurt weer in een rail zijn bevestigd. Schuifdeuren worden voor veel verschillende doeleinden ingezet zowel binnen als buitenshuis. Men komt een dergelijk systeem zelfs tegen in auto’s zodat er gemakkelijk goederen of personen in- of uitgeladen kunnen worden.

In en rondom de woning komt men ook vaak schuifdeursystemen tegen zoals in kasten en als schuifpui (een schuifdeur gemaakt van glas). Verder worden deze systemen gebruikt op plaatsen waar men door gebrek aan ruimte genoodzaakt is om een schuifdeur te gebruiken omdat een draaideur te veel plaats in neemt. Hierbij kan men denken aan gebruik op het terras of het balkon. Worden schuifdeursystemen gebruikt als buitendeur dan dienen ze uiteraard voorzien te zijn van goede sloten en inbraakbeveiliging.

Maar ook diverse kasten kunnen zijn voorzien van een schuifdeursysteem. Heeft de kast meerdere deuren dan lopen deze op aparte rails voor elkaar langs zodat men door het schuiven van de deuren telkens één gedeelte van de kast kan openen.

Lees ook
no image set
Dressing room: Een dressing op maat
no image set
Slaapkamerkasten
no image set
Bamboe tafels
no image set
Schuifdeurkasten
no image set
Soorten kleerkasten: Overzicht
no image set
Dressoir kopen of dressoir op maat?
buffetkast
Buffetkast
no image set
Meubelen
no image set
Wandkasten
no image set
Slaapkamermeubelen: Tips en overzicht
no image set
Vitrinekast kopen? Dit moet je weten.
no image set
Inloopkast: van slaapkamer tot kledingkamer.