Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Schuifdeursysteem

Om een gebouw, voertuig of opbergmeubel wil sluiten heeft men deuren nodig. Deuren zijn er echter in allerlei soorten en maten. Deuren kunnen openen en sluiten met behulp van scharnieren of door middel van een schuifdeursysteem. In tegenstelling tot deuren die zijn voorzien van scharnieren zijn schuifdeuren veel ruimtebesparender. Er is immers geen ruimte nodig voor de deur die open zwaait.

 

schuifdeursysteem

 

Een schuifdeursysteem bestaat vaak uit één of meerdere deuren die bij het openen of het sluiten opzij moeten worden geschoven. De deuren hangen namelijk aan de bovenkant aan hangrollen die op hun beurt weer in een rail zijn bevestigd. Schuifdeuren worden voor veel verschillende doeleinden ingezet zowel binnen als buitenshuis. Men komt een dergelijk systeem zelfs tegen in auto’s zodat er gemakkelijk goederen of personen in- of uitgeladen kunnen worden.

In en rondom de woning komt men ook vaak schuifdeursystemen tegen zoals in kasten en als schuifpui (een schuifdeur gemaakt van glas). Verder worden deze systemen gebruikt op plaatsen waar men door gebrek aan ruimte genoodzaakt is om een schuifdeur te gebruiken omdat een draaideur te veel plaats in neemt. Hierbij kan men denken aan gebruik op het terras of het balkon. Worden schuifdeursystemen gebruikt als buitendeur dan dienen ze uiteraard voorzien te zijn van goede sloten en inbraakbeveiliging.

Maar ook diverse kasten kunnen zijn voorzien van een schuifdeursysteem. Heeft de kast meerdere deuren dan lopen deze op aparte rails voor elkaar langs zodat men door het schuiven van de deuren telkens één gedeelte van de kast kan openen.

Lees ook
bamboe tafel
Bamboe tafels
inloopkast
Dressing room: Een dressing op maat
soorten kleerkasten
Soorten kleerkasten: Overzicht
dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?
slaapkamer met inloopkast
Inloopkast: van slaapkamer tot kledingkamer.
elektriciteitskast
Werfkasten
meubelen
Slaapkamermeubelen: Tips en overzicht
wandkasten
Wandkasten
kast op maat
Maatkasten
garderobekast
Garderobekasten
vitrinekast
Vitrinekast kopen? Dit moet je weten.
buffetkast
Buffetkast