Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Slaapkamerkasten

Slaapkamerkasten zijn nodig om, net zoals in alle andere ruimten in een woning, al onze spullen op een geordende manier op te kunnen bergen. Naast kledij, hebben we ook schoenen en andere accessoires zoals bedlakens die een plaats nodig hebben die snel bereikbaar is.

Natuurlijk is het een uitdaging om een slaapkamerkast ook bij de andere slaapkamermeubelen te laten passen, tenzij je direct een hele slaapkamer set koopt.

 

kast in slaapkamer

 

Afhankelijk van het aantal spullen, de beschikbare ruimte in de slaapkamer en de persoonlijke smaak gaat men de meest ideale slaapkamerkast kiezen.

Dit kan een kast zijn waarvan de maten vaststaan of één die op maat is gemaakt voor de betreffende slaapkamer. Het probleem in veel woningen is namelijk dat de slaapkamers soms onmogelijke maten hebben. Het bed kan dan wel worden geplaatst maar voor kastruimte is nauwelijks nog plaats.

Een slaapkamerkast op maat is dan een goede oplossing om toch voldoende bergruimte te creëren. Dit geldt overigens ook voor mensen die heel veel spullen willen opbergen maar weinig ruimte willen verspillen. Zij kiezen dan vaak voor een volledige wandkast. Dit wil zeggen dat de kast van de vloer tot aan het plafond een wand bedekt.
Dergelijke kasten kan men vaak zelf naar behoefte indelen. Heeft men dus veel kleding die aan kleerhangers dient worden opgeborgen dan kiest men voor een groot hanggedeelte. Wil men echter liever meer legplanken voor het opbergen van gevouwen kleding dan behoort dit ook tot de mogelijkheden.

 

Slaapkamerkasten met spiegel

Slaapkamer kast met spiegel[/caption]Spiegels in of op een kastdeur zijn in veel slaapkamerkasten tegenwoordig meer regel dan uitzondering geworden evenals laden en schoenenopbergers. Dit geldt voor zowel de maatkasten als de kant-en-klare slaapkamerkasten.

Die spiegel hoeft niet perse decoratief te zijn, maar dat kan het wel. Het is best mogelijk om een eenvoudige spiegel te kiezen om uw slaapkamer ruimer te doen lijken. Daarnaast is het ook makkelijk wanneer je je snel even moet omkleden.

 

Slaapkamerkasten op maat

Standaardkasten zijn ideaal om het budget onder controle te houden. Omwille van ‘massaproductie’ zijn standaard kasten dan ook veel goedkoper. Dit type van slaapkamerkast kan je vinden in diverse grote meubelwinkels zoals bijvoorbeeld Ikea.

Maar een slaapkamerkast op maat heeft ook zijn charmes. Niet alleen is zo’n kast volledig uniek, je kan het ontwerp zodanig laten aanpassen dat alles naar jouw persoonlijke voorkeur qua uitzicht en materialen is, en optimaal alle beschikbare ruimte tot op de centimeter te gebruiken. Het nadeel is dan ook al gauw dat deze slaapkamerkast duurder zal zijn.

Slaapkamerkast op maat laten maken? Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 3 offertes aan.
Er is geen aankoopverplichting en je kan op eenvoudige manier prijzen voor slaapkamer kasten vergelijken.

Zelf een slaapkamerkast maken

Zelf een slaapkamerkast maken is natuurlijk ook een optie als je graag klust. Je zal dan wel bouwtekeningen nodig hebben om te starten met het maken van een kast. Je kan gerust surfen op het internet en proberen een geschikte tekening terug te vinden.

 

Soorten slaapkamerkasten

Slaapkamerkast is een benaming dat op veel verschillende soorten kasten kan slaan. Het slaat dus niet noodzakelijk op alleen kledingkasten, maar op alle meubels die je in een slaapkamer kwijt kan.

Graag geven we dan ook een overzicht mee van alle mogelijke kasten die in een slaapkamer kunnen thuishoren, zodat je alvast even kan nadenken over de inrichting van je slaapkamer.

Overzicht slaapkamerkasten

 • Een dressing of inloopkast: Dit is een afzonderlijke ruimte ingericht in huis waar alle kledij en accessoires worden in opgeborgen. Dit hoeft niet noodzakelijk een grote ruimte te zijn, het kan ook de grootte hebben van een berghokje. Het is dan alleen kwestie om deze goed in te delen. Dit kan louter met planken zijn of een inrichting op maat. Lees meer over dressings →
 • Een kleerkast: Dit zal je in iedere slaapkamer terugvinden, het hoort er gewoon in thuis, tenzij je de mogelijkheid hebt om alles op te bergen in een dressing. Met een kleerkast kan je snel en makkelijk alles overzichtelijk indelen. Een kledingkast bestaat in verschillende vormen:
  • Schuifdeurkasten: Hierbij verlies je het minste ruimte, omdat de ruimte optimaal wordt benut. Je hebt immers geen last van draaiende deuren. Het oogt ook een stuk moderner.
  • Draaideurkasten: Dit type slaapkamerkast is wellicht de meest bekende. Er wordt gebruik gemaakt van draaiende deuren.
  • Zweefdeurkasten: Net zoals schuifdeurkasten verlies je hier het minste ruimte. Schuifdeurkasten hebben deuren op de voorzijde van de kast, terwijl die bij zweefdeurkasten vóór de kast hangen. Kledingkasten met een zweefdeur zijn wel iets gevoeliger voor stof, maar oogt volgens veel mensen iets mooier.
  • Vouwdeurkasten: Dit type kast heeft deuren die openvouwen. Zodoende kan je meer compartimenten van de kast openen met één deur. Net zoals een draaideur moet je hier iets meer ruimte voorzien om de vouwdeuren te kunnen openen.
 • Muurkasten: Een muurkast is een kast in de muur uitgespaarde of uitgehakte nis. Ze worden vaak als bergkast gebruikt in combinatie met een deurtje om deze af te sluiten. Veel komt dit echter niet meer voor.
 • Inbouwkasten of aanbouwkasten: Dit type van kast is meer op maat gemaakt. Het dient om een specifieke ruimte in te vullen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een muur met hellende wand. Zodoende kan de kast op maat gemaakt worden met een schuine wand om geen plaats te verliezen in de kamer. Zo’n kast kan ook perfect tot aan het plafond komen zodat je ook in de hoogte alle ruimte optimaal benut. Veelal noemt men dit ook gewoon een wandkast.
 • Andere soorten slaapkamerkasten: Je kan het niet gek genoeg bedenken of er bestaat wel een kast met een bepaalde functie of benaming:
  • Schoenenkast: om alle schoenen in op te bergen. Een schoenenkast komt het vaakst voor in de hal.
  • Garderobekast: om onder meer jassen en andere grote kledingstukken in op te bergen.
  • Linnenkast: om al het linnengoed in op te bergen.
  • Ladekast: om bijvoorbeeld sokken en ondergoed in op te bergen. Een ladekast kan voor verschillende zaken dienen. De meest gebruikte vorm van ladekasten in een slaapkamer is de commode.
  • Commode: is een ladekast met een werkvlak dat kan dienen voor make-up of voor het verschonen van je baby. Vaak is dit ook in combinatie met wieltjes om de commode snel naar andere ruimtes te kunnen verplaatsen.
  • Nachtkastje: om kleine spullen in op te bergen die je frequent gebruikt of dicht bij de hand wil houden.

Slaapkamerkasten zijn dus een uitgebreid begrip, aan de hand van bovenstaand overzicht heb je hopelijk al een eerste idee kunnen opdoen voor de verdere inrichting van je slaapkamer.

Interesse in slaapkamerkasten op maat? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend tot 3 offertes aan. Dit is een erg makkelijke manier om prijzen te vergelijken voor jouw specifiek project.

Lees ook
soorten kleerkasten
Soorten kleerkasten: Overzicht
ladekasten
Ladekasten
elektriciteitskast
Werfkasten
buffetkast
Buffetkast
dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?
kast op maat
Maatkasten
wandkasten
Wandkasten
inloopkast
Dressing room: Een dressing op maat
vitrinekast
Vitrinekast kopen? Dit moet je weten.
slaapkamer met inloopkast
Inloopkast: van slaapkamer tot kledingkamer.
schuifdeurkast
Schuifdeurkasten
garderobekast
Garderobekasten