Verbouwers.be

Wandkasten

Het meubel dat men gebruikt voor het opslaan van spullen wordt een kast genoemd. Kasten kunnen een verschillend uiterlijk en indeling hebben zoals deurtjes met daarachter legplanken of een stang waaraan men bijvoorbeeld kleding kan ophangen. Maar er zijn ook kasten met lades of alleen legplanken (dus zonder deurtjes) of met een klep die tevens als bureau kan worden gebruikt. De meeste kasten dragen een naam die verwijst naar de functie die ze vervullen of de plaats waar men ze inzet.

Zo is een wandkast een opbergmogelijkheid die tegen een wand staat op eraan is opgehangen. Op die manier heeft men in het midden van het vertrek waarin de wandkast is geplaatst nog ruimte om andere meubelen neer te zetten of om als loopruimte te gebruiken. Wandkasten zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Ze kunnen bovendien van allerlei verschillende materialen zijn gemaakt maar de meest voorkomende zijn hout en/of kunststof. Een wandkast die aan de wand wordt gehangen is vaak alleen voorzien van legplanken terwijl een staande wandkast ook een hanggedeelte kan bevatten. Dit is echter alleen het geval wanneer men er kleding hangend in wil opbergen zoals bijvoorbeeld in een slaapkamer of hal zodat men er jassen en mantels in kan hangen.

In tegenstelling tot aan de zestiende eeuw, toen men kisten gebruikte voor het opbergen van allerlei spullen, wil men heden ten dage graag in een opgeruimde omgeving leven en wonen. Hierbij komt nog dat men tegenwoordig veel meer spullen heeft en dus op moet bergen.

Lees ook
elektriciteitskast
Werfkasten
inloopkast in slaapkamer
Slaapkamerkasten
Vitrinekast kopen? Dit moet je weten.
Meubels op maat laten maken
Meubelen
ladekast open schuif
Ladekasten
inbouwkast kleerkast met draaideuren tot plafond
Kleerkast kopen: Praktische tips.
slaapkamermeubelen bed
Slaapkamermeubelen: Tips en overzicht
indeling moderne open garderobekast
Garderobekasten
dressing room inrichten met werkblad
Dressing room: Een dressing op maat
kleerkast met schuifdeuren
Schuifdeursysteem
kleerkast met zweefdeuren
Maatkasten
Tvilum dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?