Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Wandkasten

Het meubel dat men gebruikt voor het opslaan van spullen wordt een kast genoemd. Kasten kunnen een verschillend uiterlijk en indeling hebben zoals deurtjes met daarachter legplanken of een stang waaraan men bijvoorbeeld kleding kan ophangen. Maar er zijn ook kasten met lades of alleen legplanken (dus zonder deurtjes) of met een klep die tevens als bureau kan worden gebruikt. De meeste kasten dragen een naam die verwijst naar de functie die ze vervullen of de plaats waar men ze inzet.

 

wandkasten

 

Zo is een wandkast een opbergmogelijkheid die tegen een wand staat op eraan is opgehangen. Op die manier heeft men in het midden van het vertrek waarin de wandkast is geplaatst nog ruimte om andere meubelen neer te zetten of om als loopruimte te gebruiken. Wandkasten zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Ze kunnen bovendien van allerlei verschillende materialen zijn gemaakt maar de meest voorkomende zijn hout en/of kunststof. Een wandkast die aan de wand wordt gehangen is vaak alleen voorzien van legplanken terwijl een staande wandkast ook een hanggedeelte kan bevatten. Dit is echter alleen het geval wanneer men er kleding hangend in wil opbergen zoals bijvoorbeeld in een slaapkamer of hal zodat men er jassen en mantels in kan hangen.

In tegenstelling tot aan de zestiende eeuw, toen men kisten gebruikte voor het opbergen van allerlei spullen, wil men heden ten dage graag in een opgeruimde omgeving leven en wonen. Hierbij komt nog dat men tegenwoordig veel meer spullen heeft en dus op moet bergen.

Lees ook
ladekasten
Ladekasten
kast op maat
Maatkasten
garderobekast
Garderobekasten
inloopkast
Dressing room: Een dressing op maat
kast in slaapkamer
Slaapkamerkasten
meubels
Meubelen
meubelen
Slaapkamermeubelen: Tips en overzicht
schuifdeursysteem
Schuifdeursysteem
bamboe tafel
Bamboe tafels
slaapkamer met inloopkast
Inloopkast: van slaapkamer tot kledingkamer.
buffetkast
Buffetkast
soorten kleerkasten
Soorten kleerkasten: Overzicht