Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Slaapkamermeubelen: Tips en overzicht

Als je naar een meubelwinkel afreist om meubelen voor je slaapkamer te kopen weet je over het algemeen wel wat je hebben wilt. Mocht dat niet zo zijn kan het internet een goede bron van informatie blijken.

Naast een aantal logische zaken zijn er namelijk ook zat slaapkamermeubelen waar je niet meteen aan denkt, of je hebt ineens een ander idee van de slaapkamerinrichting na het bezoeken van een meubelwinkel zoals Weba, Morres of Ikea.

Voordat je je computer aanzet en begint te zoeken naar slaapkamermeubelen is het belangrijk, noodzakelijk zelfs, om uit te maken wat voor slaapkamer je gaat inrichten. Volwassenen, pubers, kinderen en peuters of baby’s hebben daar namelijk heel andere eisen voor.

 

meubelen

 

Slaapkamer meubilair.

Door de juiste slaapkamermeubelen aan te kopen zorg je voor een functionele slaapkamer met veel sfeer. De slaapkamer is belangrijk: we brengen er veel tijd in door, trachten er ook vaak te ontspannen en tot rust te komen. Het kiezen van het juiste meubilair is daarom heel erg belangrijk en moet afgestemd worden op de persoon wie de slaapkamer het meest gebruikt.

Om op lage leeftijd te beginnen: bij baby’s is het vooral belangrijk om een goede en robuuste box te hebben staan. Het kind moet de ruimte hebben om te spelen, maar er moet zeker ook genoeg plek zijn om lekker te kunnen slapen. Verder staat er op veel babykamers een commode, waar ma of pa de kleine kan op verschonen.

Na een tijdje, als de kinderen baby-af zijn, verandert er het een en ander in de slaapkamer. De commode wordt vervangen door een kledingkast(je) en een bed wordt in plaats van de box geplaatst. Vaak is dat nog een ledikantje en komt er op latere leeftijd (ongeveer een jaar of zes) pas een echt ‘grote-mensen-bed’. Weer wat later doet ook het bureau zijn intrede in de kinderkamer.

Bij volwassenen vind je zo’n werktafel niet in de slaapkamer terug: die hebben daar meestal een aparte ruimte voor ingericht, zoals het kantoor of de studeerkamer. Wel staat er meestal een tweepersoons bed en soms ook een kaptafel. Nachtkastjes horen er uiteraard ook bij, maar die worden ook al door kinderen en pubers gebruikt.

 

Populaire slaapkamermeubelen.

Mooie slaapkamermeubels zorgen voor een mooie, functionele slaapkamer.[/su_pullquote]Ben je van plan om je slaapkamer volledig opnieuw in te richten met meubilair? Dan is het in de eerste plaats belangrijk om een idee te krijgen hoe je deze wilt invullen. Een overzicht met de meest populaire slaapkamermeubelen mag dus niet ontbreken. Het kan je helpen om te kiezen welk meubilair je graag in de slaapkamer wilt zien. De keuze en mogelijkheden zijn immers enorm!

Hou altijd rekening met de ruimte die je ter beschikking hebt. Een kleine slaapkamer vul je best niet teveel op met allerlei meubilair, je voorziet het best voldoende ruimte tussen alle meubelen. Bij een grotere slaapkamer zijn er wel meerdere mogelijkheden om de kamer in te vullen.

Het bed met een goede matras is natuurlijk het enige dat niet mag ontbreken in de slaapkamer. Het staat immers garant voor een goede nachtrust. Een bed zonder verdere aankleding (de constructie zonder een matras en beddengoed) noemt men een ledikant. Je kan dus perfect een los bed kopen en zelf verder aankleden. Let er alleen op dat de stijl van het ledikant goed aansluit bij de rest van de slaapkamer.

In de meeste slaapkamers zijn nachtkastjes ook wel terug te vinden. Het biedt extra functionaliteit en gemak: Je kan er een nachtlamp op plaatsen, het kan dienen als een design stuk in het verlengde van je slaapkamerinrichting of je kan er ook spullen in opbergen. Het nachtkastje is dus terecht een belangrijk stuk meubilair voor de slaapkamer.

Kledingkasten ontbreken ook niet in de meeste slaapkamers. Je kan ook een inbouwkast/inloopkast of dressing verkiezen, maar dat is zeker niet voor iedereen mogelijk. Een kledingkast wordt ook vaak voorzien van een spiegel om de ruimte groter te laten lijken. Het is belangrijk dat een kledingkast mooi is en past binnen de slaapkamer, maar ook dat ze groot genoeg is om de nodige opbergruimte te voorzien. Lees meer over de soorten kledingskasten →

Wie geen inbouwkast of dressing kan plaatsen zal veelal gebruik maken van een schoenenkast in de slaapkamer. Alle schoenen kunnen dan ook netjes worden opgeborgen en hoeven dan ook niet meer rond te slingeren in het huis.

Wie wel een dressing room kan plaatsen zal hier veel plezier aan hebben. Alle kledij en schoenen kunnen volledig in een aparte ruimte worden opgeborgen. Daarnaast is er ook ruimte om even te zitten of om snel van kledij te veranderen en om je outfit even te checken in de spiegel. Dressings zijn voornamelijk bekend geworden dankzij films, het is dan ook niet verwonderlijk dat dit een trend is die komt overwaaien uit Amerika. Je kan gerust stellen dat dit de droom is van elke vrouw. Lees meer over dressings op maat →

Baby op komst? Voorzien dan zeker een commode. Daarop kan je de baby verschonen. Een commode is gewoon een kastje met ruimte om alle nodige baby spullen in op te bergen. Vaak is deze op wieltjes, zodat de commode eenvoudig kan verplaatst worden van je eigen slaapkamer, naar de babykamer en omgekeerd.

Een dressoir is een lage kast die oorspronkelijk werd ontworpen om te gebruiken in de woonkamer of het salon, maar het kan evengoed gebruikt worden in de slaapkamer. Naast ruimte om een spiegel op te zetten voor het aanbrengen van make-up, of om een televisie of andere decoratieve stukken op te zetten kan een dressoir ook extra opbergruimte voorzien.

  • Optioneel: Je kan ook een verplaatsbaar computertafeltje kopen om een televisie op te plaatsen. Deze is goedkoop in aanschaf en kan ten alle tijde verplaatst worden.
  • Optioneel: Moet de ruimte enkel dienen om je Make-up aan te brengen? Dan ben je misschien al tevreden met een toilettafel. Je kan er een spiegel op plaatsen en er zijn dan ook enkele lades voorzien om al je spullen in op te bergen.
  • Tip: Je kan een dressoir ook gebruiken voor praktische zaken, zoals het opvouwen van kledij.

 

Iets minder gebruikt in de slaapkamer zijn hockers, of ook gekend als de ‘sloef’. Een sloef zal je het meeste terugvinden in de woonkamer, maar hockers kunnen echter ook praktisch nut bieden in de slaapkamer: je kan er op zitten, je kleding op leggen of gebruiken als extra voetensteun. Af en toe worden ze ook gewoon gebruikt om aan het voeteinde te plaatsen, als extra accessoire in de slaapkamer.

Een bureau en bureaustoel zal je niet zo vaak tegenkomen in een slaapkamer, behalve als het gaat om de slaapkamer van een student. Een studentenkamer zonder computerruimte is dezer dagen niet meer weg te denken. Hele jonge kinderen zullen er ook veel plezier aan hebben om in de hoogte te slapen. Een ruimte als bureau kan dan onder het bed worden geïnstalleerd. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook een praktische manier om alle ruimte in de slaapkamer te benutten.

Bureau en slaapkamer durven vaak door elkaar lopen. Wie werkt in de slaapkamer heeft wellicht nood aan opbergruimte. Een boekenkast komt daarom ook af en toe voor in slaapkamers. Vergeet niet om een duidelijk onderscheid te maken van het werkgedeelte en het slaapgedeelte: tenslotte dient een slaapkamer nog steeds om te ontspannen.

Wie geen boeken leest zal wellicht afleiding zoeken door naar televisie te kijken. In veel slaapkamers kan je dan ook een televisie terugvinden. Heb je hier al rekening mee gehouden? Je kan een televisie gerust aan de muur hangen, of plaatsen op een dressoir.

 

Slaapkamermeubilair op maat

Als je een hele slaapkamerset, of kleerkast of dressing op maat wilt laten maken, dan kan je het best prijzen vergelijken. Via onze offertedienst kom je in contact met meerdere meubelmakers waarbij je prijzen kan vergelijken. Kasten op maat zijn niet noodzakelijk duurder dan losse kasten, zeker niet als je tot 30% kan besparen via onze offertedienst. Alle offertes zijn gratis en vrijblijvend. Klik hier voor meer informatie over onze offertedient →

Meer inspiratie nodig?

Zoals je ziet zijn er veel zaken waarmee je rekening moet houden bij het kopen van slaapkamermeubels. Er is veel keuze, maar niet alles is combineerbaar. Hopelijk heeft bovenstaand overzicht je kunnen verder helpen om te beslissen welk meubilair je je slaapkamer wilt.

Klik hier om een overzicht te bekijken van slaapkamerkasten.

 

Lees ook
soorten kleerkasten
Soorten kleerkasten: Overzicht
dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?
matrassen
Matrassen: welk soort matras kiezen?
schuifdeursysteem
Schuifdeursysteem
wandkasten
Wandkasten
kast in slaapkamer
Slaapkamerkasten
meubels
Meubelen
bamboe tafel
Bamboe tafels
schuifdeurkast
Schuifdeurkasten
luxe bed
Waterbed / watermatras: Kiezen voor slaapcomfort.
kleerkast
Kleerkast kopen: Praktische tips.
veringmatras
Pocketvering matras