Verbouwers.be

Inloopkast: van slaapkamer tot kledingkamer.

Inloopkasten hebben louter het opbergen van spullen zoals diverse kledij, linnen, schoenen, … voor doel, terwijl een dressing meer functionaliteit en mogelijkheden moet kunnen bieden. Behalve functionaliteit en ruimte zijn er eigenlijk niet heel erg veel verschillen.

 

Inloopkast voordelen

Een inloopkast is praktisch en niet noodzakelijk duur. Een inloopkast op maat laten maken kan – afhankelijk van uw wensen – zelfs goedkoper uitvallen dan een stevige bombastische kleerkast.

Wat niet velen realiseren, is dat een inloopkast (of dressing) een meerwaarde kunnen realiseren aan de woning. Veel mensen dromen hiervan en als ze zien dat er reeds een uitgewerkte inloopkast in je woning bestaat, dan kan dit zelfs doorslaggevend zijn. Een inloopkast voelt immers vaak aan als een luxe ruimte binnen een woning.

Een inloopkast of dressing zal steeds je hele garderobe uitstallen, je ziet alles dus in een oogopslag bij het binnentreden. Ook handtassen, schoenen, linnen, … kunnen een plaats krijgen als er voldoende ruimte in de inloopkast overblijft.

Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de aankoop en het onderhoud van losse kasten, maar je richt al je concentratie op die ruimte. Een inloopkast op maat vergt dus geen energie meer eens ze er staat.

Financiële voordelen?
Is je woning meer dan 10 jaar oud? Dan kan je iemand aanstellen om een inloopkast op maat te maken en geniet je van het verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van het normale tarief van 21%. Meer voordelen behalen? Vergelijk hier dan prijzen voor inloopkasten op maat.

Lenen voor een luxe inloopkast of dressing op maat? Dan kan je de interesten van deze lening inbrengen in je aangifte onder de rubriek ‘andere interesten’. Is je korf voor de woonbonus reeds gevuld, dan heeft dat geen invloed, maar dan kan het nog interessant zijn indien het gaat om de inrichting van een tweede woning. Een wederopname van een bestaande hypothecaire lening is ook een alternatieve manier. Bekijk uw opties.

 

Inloopkast: Stijlvol comfort

Een inloopkast kan je realiseren op verschillende manieren. Je kan de slaapkamer gebruiken indien deze voldoende groot is. Je wint plaats doordat er geen specifieke kleerkast in de slaapkamer komt te staan en door de inloopkast slim te plaatsen, bijvoorbeeld achter het bed.

Er kan een scheidingswand voorzien worden met opening om de inloopkast te betreden. Er wordt ook vaak gekozen om een bepaalde muur volledig af te scheiden en daartegen de inloopkast te maken.
Er zijn mogelijkheden genoeg om een mooie inloopkast te maken, of om je budget onder controle te houden. Door zelf de inloopkast te maken spaar je al een centje uit, maar ook de keuze qua inrichting en materialen kunnen je helpen om de prijs te drukken.

Zo kan een inloopkast voorzien zijn van schuifdeuren met mat glas zodat je de spullen niet direct ziet liggen, maar je kan ook een scheidingswand maken van gipsplaat en op die manier de prijs drukken. Glazen wanden hebben natuurlijk het voordeel om licht te reflecteren en de ruimte een extra meerwaarde te bieden.

Een andere mogelijkheid is het inrichten van een kleine bergruimte, vlak naast of in de nabijheid van de slaapkamer of badkamer. Veelal is deze ruimte te klein om er een echte dressing van te maken, maar voldoende groot om alle kledij en linnen in op te bergen. Een hele ruimte inrichten als inloopkast, wordt ook vaak aangehaald als dressing. Lees hier ons artikel met tips voor een dressing.

Rommel vermijden met een inloopkast op maat?
Vraag dan hier tot 3 offertes aan – Gratis en verblijvend!

Lees ook
elektriciteitskast
Werfkasten
slaapkamermeubelen bed
Slaapkamermeubelen: Tips en overzicht
Meubels op maat laten maken
Meubelen
buffetkast
Buffetkast
Vitrinekast kopen? Dit moet je weten.
inloopkast in slaapkamer
Slaapkamerkasten
inloopkast in slaapkamer
Schuifdeurkasten
kleerkast met schuifdeuren
Schuifdeursysteem
inbouwkast slaapkamer
Wandkasten
tafel van bamboe
Bamboe tafels
moderne kledingkast met draaideuren
Soorten kleerkasten: Overzicht
Tvilum dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?