Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Maatkasten

In sommige woningen is het moeilijk om kasten te plaatsen die als massaproduct zijn vervaardigd. Kant-en-klare kasten kan of wil men niet plaatsen. Sommige mensen kiezen er bewust voor om een volledige wand te bedekken met een op maat gemaakt wandmeubel. Op die manier wordt alle beschikbare ruimte goed benut.

Nadeel van dit systeem is wel dat men dergelijke maatkasten niet of nauwelijks kan verplaatsen zonder er aanpassingen aan te moeten doen. Gaat men verhuizen of wil men een ruimte anders gaan inrichten dan zal de maatkast op zijn plaats moeten blijven of men zal de maatkast af dienen te breken en elders eventueel aangepast weer op moeten bouwen.

Naast nadelen heeft een maatkast uiteraard ook voordelen. Zo kan men een maatkast indelen naar eigen behoefte en inzicht. Heeft men bijvoorbeeld veel legruimte en maar weinig hangplaats nodig dan kan dit vooraf bij de meubelmaker worden aangegeven. Zo krijgt men dus een kast die letterlijk en figuurlijk op maat wordt gemaakt naar de wensen van de consument.

Men kan niet alleen aangegeven of men veel hang- of legruimte nodig heeft maar ook of men lades wenst of juist niet. Verder kan men zelf bepalen of men schuif- danwel scharnierende deuren in de kast wil hebben, van welk materiaal de kast moet worden gemaakt en of men de kast tot aan het plafond wil laten komen. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor het vervaardigen van een zogenaamde inloopkast. Dit wil zeggen een maatkast waarin men zelf kan binnen gaan.

Lees ook
Vitrinekast kopen? Dit moet je weten.
inbouwkast slaapkamer
Wandkasten
moderne kledingkast met draaideuren
Soorten kleerkasten: Overzicht
indeling moderne open garderobekast
Garderobekasten
tafel van bamboe
Bamboe tafels
elektriciteitskast
Werfkasten
kleerkast met schuifdeuren
Schuifdeursysteem
inloopkast in slaapkamer
Inloopkast: van slaapkamer tot kledingkamer.
dressing room inrichten met werkblad
Dressing room: Een dressing op maat
Meubels op maat laten maken
Meubelen
inbouwkast kleerkast met draaideuren tot plafond
Kleerkast kopen: Praktische tips.
slaapkamermeubelen bed
Slaapkamermeubelen: Tips en overzicht