Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Bamboe tafels

Bamboe is een verzamelnaam voor een aantal aan grassen verwante soorten planten. De naam bamboe is afkomstig uit het Maleis maar de plant en het materiaal is in vrijwel alle talen onder deze benaming bekend.

 

bamboe tafel

 

Stengels van bamboe zijn opgebouwd uit dichte parallelle bundels die uit vezels bestaan. Van binnen zijn de bamboestengels hol en op geregelde afstanden worden ze onderbroken door zogenaamde knopen. Op deze knopen kunnen zich de bladeren aanhechten. De stam van de bamboeplant kan variëren van een paar centimeters tot een lengte van wel meer dan dertig meters. De diameter van de stam kan wisselen van slechts enkele millimeters tot meer dan 25 centimeters. Bamboe is een gewas dat er snel groeit. Het kan in één seizoen tot volledige wasdom komen.

Door de stevigheid, flexibiliteit en de snelle groei van de bamboe is het een uitstekend materiaal om mee te bouwen, te gebruiken als halffabrikaat en als grondstof voor diverse producten. Men kan het op tal van manieren gebruiken zoals het vervaardigen van muziekinstrumenten, speelgoed, visgerei, tuinafscheiding en meubels.

Voor het maken van meubels is bamboe het meest milieuvriendelijke materiaal. Bij de hak blijven namelijk de wortels intact waardoor de plant niet verloren gaat maar door kan groeien. Bovendien is bamboe gemakkelijk te bewerken en te onderhouden (beschermen met olie). Door een tafel van bamboe te maken kan men rekenen op een strakke en redelijk sterke tafel met een lange levensduur (mits goed onderhouden). Bamboetafels en andere –meubelen kunnen overigens zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Lees ook
dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?
ladekasten
Ladekasten
kast in slaapkamer
Slaapkamerkasten
slaapkamer met inloopkast
Inloopkast: van slaapkamer tot kledingkamer.
garderobekast
Garderobekasten
meubels
Meubelen
kast op maat
Maatkasten
elektriciteitskast
Werfkasten
schuifdeursysteem
Schuifdeursysteem
kleerkast
Kleerkast kopen: Praktische tips.
schuifdeurkast
Schuifdeurkasten
inloopkast
Dressing room: Een dressing op maat