Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Meubelen

Men gebruikt meubelen als inrichtingselementen in woningen en allerlei andere gebouwen. Het woord meubel is afgeleid van mobiel dat verplaatsbaar betekent. Men kan immers een meubel verplaatsen om zo een ruimte naar inzicht en behoefte in te kunnen richten.

 

meubels

 

De allereerste meubels waren eigenlijk weinig meer dat versierde houten kisten (deze werden tuugkisten genoemd). Ze dienden zowel als tafel, stoel en kast tegelijk. Meubelen kunnen de sfeer in een ruimte bepalen en daarom vragen sommige mensen hulp bij een binnenhuisarchitect wanneer ze hun woning of bedrijf gaan (her)inrichten.

Meubelen zijn er talloze stijlen, kwaliteiten en prijsklassen. Zo is het mogelijk om meubels op maat te laten maken bij een meubelmakerij. Men heeft dan een uniek meubel dat naar eigen wens en de situatie in de in te richten ruimte is ontworpen en gefabriceerd. Uiteraard heeft een dergelijk meubel meestal een prijs die aanzienlijk hoger is dan meubels die door middel van massaproductie zijn vervaardigd.

De Zweedse meubelgigant IKEA bijvoorbeeld levert allerlei meubelen die men als bouwpakket krijgt aangeleverd. Thuis dient men deze meubelen, geheel of gedeeltelijk, nog zelf in elkaar te zetten. Vaak zijn deze meubelen strak van design en kunnen daarom onderling goed gecombineerd worden.

Naast meubels voor volwassenen bestaan er tegenwoordig ook een groot scala aan zogenaamde baby-, kinder- en tienermeubelen. Dergelijke meubelen zijn aangepast op de grootte behoefte en vooral ook de belevingswereld van de betreffende doelgroepen. Baby- en kindermeubelen zijn daarom vaak afgewerkt met felle kleuren, vrolijke afbeeldingen en ze zijn doorgaans gemakkelijk schoon te maken.

Lees ook
kleerkast
Kleerkast kopen: Praktische tips.
inloopkast
Dressing room: Een dressing op maat
dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?
buffetkast
Buffetkast
wandkasten
Wandkasten
kast in slaapkamer
Slaapkamerkasten
garderobekast
Garderobekasten
meubelen
Slaapkamermeubelen: Tips en overzicht
slaapkamer met inloopkast
Inloopkast: van slaapkamer tot kledingkamer.
soorten kleerkasten
Soorten kleerkasten: Overzicht
schuifdeurkast
Schuifdeurkasten
ladekasten
Ladekasten