Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Vitrinekast kopen? Dit moet je weten.

 

Wat is een vitrinekast?

Vitrinekasten zijn kasten die meestal glazen deuren hebben zodat de spullen zichtbaar blijven binnen het interieur.

Een deel van de kast zal dan ook volledig afgesloten zijn, bijvoorbeeld door lades onder de vitrine al is dat niet noodzakelijk bij elke kast het geval. Er bestaan immers veel verschillende soorten kasten met een vitrine.

Een vitrine kan ook gecombineerd worden met een boekenkast, of er deel van uitmaken.

Je hebt bij verschillende meubelzaken alvast diverse stijlen en formaten waaruit je kan kiezen. Landelijke buffetkasten met vitrine, of design vitrinekast met glazen wanden? Het kan allemaal.

 

vitrinekast

 

 

Waar kan je vitrinekasten plaatsen?

Een vitrinekast is dus uiterst geschikt om mooie spullen, souvenirs of andere herinneringen tentoon te stellen zodat jijzelf als jouw bezoekers hier mee kunnen van genieten. Iedereen heeft wel iets dat hij graag laat zien: foto’s van je kinderen, of een unieke wijnverzameling of andere mooie decoratieve spullen.

Een vitrinekast kan op verschillende locaties staan: de eetkamer, slaapkamer, woonkamer maar ook in uw bureau of in de keuken kan je vitrinekasten plaatsen.

Een vitrinekast combineert het nut van extra opbergruimte met de mogelijkheid bepaalde spullen tentoon te stellen.

 

Apothekers vitrinekast

Kasten met geschiedenis! Apotheker vitrinekasten werden vroeger voornamelijk gebruikt om medicatie in op te bergen. Ze worden voornamelijk uitgevoerd in zwart/wit maar zijn ook in andere kleuren te vinden.

Omwille van de populariteit hebben merken, waaronder ook IKEA, ze opnieuw opgenomen in hun assortiment. Ze zijn dan volledig nieuw, maar je kan natuurlijk ook op zoek gaan naar een echte apothekerskast die ooit gebruikt werd. Zo’n kast heeft immers meer karakter en het industriële uitzicht komt beter tot zijn recht.

 

Vitrinekast in werkruimte / bureelruimte

Een vitrinekast op kantoor? Misschien is dat niet het eerste wat in je opkomt, als je bezig bent met het inrichten van je bureel, maar een vitrinekast op kantoor kan best nuttig zijn.

Denk bijvoorbeeld maar aan het uitstallen van uw producten, persoonlijke mijlpalen relevant aan het vak (diploma’s) of het opvullen van de vitrinekast met sfeervolle beelden of herinneringen waar uw bedrijf aan deelgenomen heeft.

Laat uw bezoekers wachten in stijl. Een wachtkamer opvrolijken is geen eenvoudige klus. Om uw bedrijf meer in de spotlight te zetten, kan je een vitrine in de wachtzaal opvullen met decoratie of met unieke gebeurtenissen die werden vastgelegd. Dit kunnen bijvoorbeeld publicaties uit media zijn die je tentoonstelt.

Een vitrinekast in uw kantoor hoeft niet noodzakelijk groot uit te vallen, met de juiste verlichting kan vrij eenvoudig de kast en de inhoud geaccentueerd worden, zodat elke bezoeker zijn aandacht hierop gevestigd wordt.

 

Idee: Vitrinekast als barkast

Hoeveel mannen dromen wel niet van een eigen bar in huis waar alle dranken tentoongesteld staan en waar het café gevoel even naar boven kan komen? Een barkast brengt dit soort gezelligheid met zich mee en je ziet meteen een overzicht van alle flessen drank die nog aanwezig zijn.

Je keuze in barkasten zijn ook immens groot. Voor elke stijl (klassiek, retro, modern, …) zal je zeker iets passends kunnen vinden, maar wat denk je van een vitrinekast als barkast? Een vitrinekast kan perfect open zijn en dezelfde sfeer met zich meebrengen.
Wellicht kan je je veel geld besparen door een kringloopwinkel te bezoeken of door even naar tweedehands sites te surfen en daar het aanbod te bekijken. Een vitrinekast kan dus een leuk alternatief zijn voor een barkast indien je budget of de ruimte het anders niet zou toelaten.

 

Vitrinekast kopen tips

Op zoek naar een vitrinekast? Dan heb je waarschijnlijk al even rond gezocht en ben je tot de conclusie gevonden hoeveel verschillende soorten vitrinekasten er wel niet bestaan. Wat kan belangrijk zijn bij het kopen van zo’n kast?

Vitrinekasten dienen vooral om iets tentoon te stellen, ze kunnen dus perfect voorzien worden van ingebouwde verlichting. Zodoende kan de inhoud steeds goed tot zijn recht komen en opvallen. Een vitrinekast is best ook afsluitbaar en op publieke locaties moet je die kunnen vastmaken met een slotje. Zo ben je zeker dat niemand aan je spullen komt.

Veiligheid blijft bij elke aankoop belangrijk. Is het glas van de kast van degelijke kwaliteit? Gehard glas geniet vaak de voorkeur om de nodige bescherming te garanderen. Ook de hoeken van de kast kunnen van belang zijn: indien er een mogelijkheid bestaat dat iemand tegen de kast botst wil je liever dat dit zonder enig gevolg is. Afgeronde hoeken kunnen leed voorkomen.

 

Vitrinekast op maat

Wie graag klust en een vitrinekast op maat in zijn interieur wil, kan gerust zelf aan de slag en budgetvriendelijk werken door oude kasten, lades, wijnkisten of ander houtmateriaal te recupereren en te verwerken in zijn design.

Je kan deze klus ook gerust uitbesteden aan een schrijnwerker die ervaring heeft met kasten op maat. Hij zal je perfect kunnen assisteren in het maken van de vitrinekast, maar ook tips kunnen geven over de integratie in je bestaand interieur.
Een vitrinekast op maat nodig, maar geen idee hoeveel dit werkje zal kosten? Gebruik dan gratis onze offertedienst en kom in contact met maximaal 4 schrijnwerkers uit uw regio om kasten op maat te laten maken. Vergelijk prijzen en bespaar tot 30% op maatwerk!

 

Alle offerte aanvragen zijn gratis en vrijblijvend. Er is geen aankoopverplichting.

Klik hier om tot 4 gratis offertes te ontvangen voor het maken van kasten op maat.

 

Lees ook
ladekasten
Ladekasten
bamboe tafel
Bamboe tafels
dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?
elektriciteitskast
Werfkasten
kleerkast
Kleerkast kopen: Praktische tips.
buffetkast
Buffetkast
inloopkast
Dressing room: Een dressing op maat
slaapkamer met inloopkast
Inloopkast: van slaapkamer tot kledingkamer.
wandkasten
Wandkasten
schuifdeurkast
Schuifdeurkasten
soorten kleerkasten
Soorten kleerkasten: Overzicht
kast in slaapkamer
Slaapkamerkasten