Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Garderobekasten

Een garderobekast is een kast, zoals het woord al aangeeft, waarin men een garderobe kan opbergen. Het is dus een ander woord voor een kledingkast.

Garderobekasten bestaan vaak uit zowel een deel waar men kleding aan kleerhangers kan ophangen als een deel waar kleding opgevouwen op legplanken kan worden opgeborgen. Kleerkast kopen? Bekijk hier onze praktische tips.

 

Garderobekasten

We leven in een tijd waar er heel veel verschillende garderobekasten verkrijgbaar zijn in de handel. Naast verschillende materialen zijn er ook verschillende modellen te koop zodat er voor ieder wat wils te koop is. Soms worden garderobekasten in dezelfde stijl gemaakt als bijvoorbeeld het bed en andere meubelen in de slaapkamer. Afhankelijk van de grootte en de mogelijkheden die een garderobekast biedt zal de prijs ervan oplopen.

Garderobekasten kunnen zowel deuren als laden bevatten. Dit kunnen zowel schuif- als draaideuren zijn. Aan welk type deur men de voorkeur geeft hangt onder andere af van de persoonlijke smaak en de ruimte die beschikbaar is voor de plaatsing van de kast.

Schuifdeuren zijn namelijk meer ruimtebesparend dan draaideuren. Zweefdeuren hebben dan weer het voordeel ten opzichte van schuifdeuren dat ze geen stof ophopen in de rails onderaan.

Klik hier om meer te lezen over de verschillende soorten kleerkasten.

Doordat de garderobekasten in veel gevallen op een slaapkamer worden geplaatst of in ruimtes waar men zich vaak verkleedt zijn er eveneens uitvoering in de handel gebracht waarbij een spiegel op of in een deur is aangebracht. Op die manier heeft men ter plekke een passpiegel tot de beschikking.

Naast ruimte voor het opbergen van kledingstukken zijn sommige van de garderobekasten eveneens uitgerust met een zogenaamd schoenengedeelte. Hierin kan men de schoenen op een schoenenrek plaatsen zodat ze gemakkelijk op te bergen en te sorteren zijn.

Kasten op maat laten maken? Vergelijk gratis & vrijblijvend prijzen!
Vraag hier gratis tot 3 offertes aan en vergelijk verschillende vakmannen voor uw kasten op maat.

 

Dressing of inloopkast?

Wie geen kleerkast in zijn kamer wilt, of er de ruimte niet voor heeft, kan misschien opteren voor een dressing indien er een aparte kamer beschikbaar is. Een dressing is eenvoudig gezegd een kamer dat wordt ingericht als opbergruimte voor alle kledij en linnen en diverse andere functies kan hebben zoals bijvoorbeeld een werkbank om op te strijken en plaats om je om te kleden.

Een inloopkast is quasi hetzelfde, met als verschil dat deze meestal in een grote slaapkamer voorkomt en middels een wand wordt afgescheiden van de rest van de slaapkamer. Klik hier om meer te lezen over dressings.

Lees ook
dressing room inrichten met werkblad
Dressing room: Een dressing op maat
Meubels op maat laten maken
Meubelen
inbouwkast kleerkast met draaideuren tot plafond
Kleerkast kopen: Praktische tips.
Tvilum dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?
kleerkast met zweefdeuren
Maatkasten
inloopkast in slaapkamer
Schuifdeurkasten
ladekast open schuif
Ladekasten
elektriciteitskast
Werfkasten
kleerkast met schuifdeuren
Schuifdeursysteem
moderne kledingkast met draaideuren
Soorten kleerkasten: Overzicht
buffetkast
Buffetkast
inloopkast in slaapkamer
Slaapkamerkasten