Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Koudschuim

Van badschuim weet iedereen wel wat het is, maar koudschuim? Een stuk minder bekend, terwijl veel mensen er dagelijks (indirect) mee in aanraking komen. Koudschuim is namelijk een veelgebruikte vulling voor matrassen aan wie we elke nacht ons lichaam toevertrouwen.

De vulling bepaalt voor een groot deel hoe het matras ligt en aanvoelt en in hoeverre het lichaam wordt ondersteund. Daarom is het extra interessant om even stil te staan bij dit materiaal.

 

Over koudschuim.

Om te beginnen met de naam: deze vind zijn oorsprong in het fabricageproces. Dit type schuim, net als veel andere schuimsoorten een polyurethaan schuim, wordt daarbij namelijk niet verhit.
Voor de meeste mensen is dit een leuk weetje, maar boeit het verder niet zoveel. Belangrijker en tastbaarder zijn de kwaliteiten van het matras: elasticiteit, luchtcirculatie en -ventilatie en slaapcomfort.

Met alle drie zit het bij matrassen van koudschuim helemaal goed. De celstructuur van het schuim is open en zorgt niet alleen voor voldoende ventilatie, maar levert ook een extra elastische matras op. Dat laatste maakt dit type matras dan ook uitermate geschikt voor bedden met een verstelbare bedbodem. Bij het verstellen wordt het matras namelijk ingedrukt en het is wel zo prettig dat het, als het bed weer in ligstand wordt gebracht, weer terugveert in de oorspronkelijke vorm.

In een matras wordt koudschuim vaak met traagschuim gecombineerd. Die laatste schuimsoort heeft drukverlagende eigenschappen, wat het extra geschikt maakt voor mensen met pijnlijke of gevoelige gewrichten en spieren.

Een dergelijk slaapsysteem is voor veel mensen een aanschaf waar ze lang van genieten. Na verloop van tijd vormt het matras zich enigszins naar het lichaam en wordt de slaapervaring nog persoonlijker en nog beter.

Klik hier en ontdek de eigenschappen van alle soorten matrassen op één pagina →

 

Lees ook
lattenbodem
Lattenbodem bed: Tips, prijs en nuttige info
donsdeken
Donsdekens
bed matras met oplegmatras
Oplegmatras: uitleg en prijzen
slaapkamer
slaapkamer
matras kopen prijzen vergelijken
Matras prijs
dressing room inrichten met werkblad
Dressing room: Een dressing op maat
hemelbed in slaapkamer
Hemelbed in de slaapkamer
inloopkast in slaapkamer
Inloopkast: van slaapkamer tot kledingkamer.
Tvilum dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?
Waterbed softside
Matrassen: welk soort matras kiezen?
jeugdkamer
Jeugdkamers
slaapkamer meubel idee
Slaapkamer ideeën