Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Koudschuim

hemelbed

Van badschuim weet iedereen wel wat het is, maar koudschuim? Een stuk minder bekend, terwijl veel mensen er dagelijks (indirect) mee in aanraking komen. Koudschuim is namelijk een veelgebruikte vulling voor matrassen aan wie we elke nacht ons lichaam toevertrouwen.

De vulling bepaalt voor een groot deel hoe het matras ligt en aanvoelt en in hoeverre het lichaam wordt ondersteund. Daarom is het extra interessant om even stil te staan bij dit materiaal.

 

Over koudschuim

Om te beginnen met de naam: deze vind zijn oorsprong in het fabricageproces. Dit type schuim, net als veel andere schuimsoorten een polyurethaan schuim, wordt daarbij namelijk niet verhit.
Voor de meeste mensen is dit een leuk weetje, maar boeit het verder niet zoveel. Belangrijker en tastbaarder zijn de kwaliteiten van het matras: elasticiteit, luchtcirculatie en -ventilatie en slaapcomfort.

Met alle drie zit het bij matrassen van koudschuim helemaal goed. De celstructuur van het schuim is open en zorgt niet alleen voor voldoende ventilatie, maar levert ook een extra elastische matras op. Dat laatste maakt dit type matras dan ook uitermate geschikt voor bedden met een verstelbare bedbodem. Bij het verstellen wordt het matras namelijk ingedrukt en het is wel zo prettig dat het, als het bed weer in ligstand wordt gebracht, weer terugveert in de oorspronkelijke vorm.

In een matras wordt koudschuim vaak met traagschuim gecombineerd. Die laatste schuimsoort heeft drukverlagende eigenschappen, wat het extra geschikt maakt voor mensen met pijnlijke of gevoelige gewrichten en spieren.

Een dergelijk slaapsysteem is voor veel mensen een aanschaf waar ze lang van genieten. Na verloop van tijd vormt het matras zich enigszins naar het lichaam en wordt de slaapervaring nog persoonlijker en nog beter.

Klik hier en ontdek de eigenschappen van alle soorten matrassen op één pagina →

 

Lees ook
slaapkamer met inloopkast
Inloopkast: van slaapkamer tot kledingkamer.
lattenbodem
Lattenbodem bed: Tips, prijs en nuttige info
meubelen
Slaapkamermeubelen: Tips en overzicht
jeugdkamer
Jeugdkamers
bed met matras
Matras prijs
veringmatras
Pocketvering matras
slaapkamer
slaapkamer
kast in slaapkamer
Slaapkamerkasten
matrassen
Matrassen: welk soort matras kiezen?
inloopkast
Dressing room: Een dressing op maat
matras
Oplegmatras: uitleg en prijzen
soorten kleerkasten
Soorten kleerkasten: Overzicht