Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Oplegmatras: uitleg en prijzen

Er bestaan dure en goedkopere kledingkasten, hoog en laaggeprijsde eetkamertafels en matrassen waar veel of juist weinig voor betaald hoeft te worden.

In tegenstelling tot bij de eerder genoemde artikelen, waar het nog wel lonend kan zijn om prijzen goed te vergelijken, is het bij matrassen niet slim om te kiezen voor het goedkoopste model dat je kunt vinden.

Uiteindelijk blijkt goedkoop dan namelijk duurkoop omdat je er niet zo comfortabel op ligt als je had gedacht.

Vanzelfsprekenderwijs geldt datzelfde voor een oplegmatras.

Misschien is de kwaliteit daarvan nog wel belangrijker: dit oplegmatras is immers het matras waar je nacht in, nacht uit, op slaapt.

 

matras

 

 

Wat is een oplegmatras en waarvoor is het nuttig?

Een oplegmatras is een aanvulling op de matras die je reeds hebt. Het wordt met andere woorden gewoon bovenop de normale matras gelegd. Het dient de huidige matras die niet volledig naar wens is (te hard, te zacht, te verouderd, …) te verbeteren. De meeste mensen kopen een oplegmatras om comfortabeler (en zachter) neer te liggen in bed.

Niet iedereen heeft zo’n oplegmatras en dat is ook niet altijd nodig. Het is bedoeld om de slaper met wat extra comfort te verwennen. Als je al tevreden bent over je huidige matras heb je zo’n extra topmatras dus niet nodig, tenzij je een tweepersoonsbed hebt en steeds in de naad valt. Er zijn namelijk ook tweepersoons oplegmatrassen, die je dus over de naad heen legt en deze zo afdicht.

Uitzicht oplegmatras[/caption]Daarnaast is een oplegmatras aan te raden als je last hebt van doorligplekken of klachten aan de rug en/of nek. Veel medici geven het ook als aankooptip mee aan mensen met een hernia.
Dat is niets voor niets. Deze matrassen zijn meestal van traagschuim of latex gemaakt, stoffen die zich naar het lichaam vormen. Zo wordt het lichaam optimaal ondersteund, soms zelfs beter dan een normaal matras kan doen.

Een oplegmatras is ook niet nodig wanneer je matras doorgezakt is. De kuilvorming kan je hiermee niet oplossen. Investeer dus tijdig in een nieuwe matras in plaats van deze euveltjes te proberen bestrijden. Ook een verouderde matras kan je beter ineens vernieuwen.

Kooptip: Kijk echter ook goed naar de dikte van het matras: wanneer je er een uitzoekt die te dun blijkt krijg je daar later geheid spijt van, voorafgegaan door een zere rug.

 

Voordelen van een oplegmatras

Een oplegmatras kan perfect dienen om een verouderde of minder goede matras te verbeteren. Is je normale matras echter te oud of te versleten, dan koop je echter beter ineens een nieuwe matras. De bedoeling van een oplegmatras is immers om de bestaande matras comfortabeler te maken.

Slaap je op een éénpersoonsmatras op een tweepersoonsbed? Dan kan een oplegmatras je helpen zodat je niet meer tussen de naden inzit. Dat komt zeker te gunste aan het slaapcomfort van u en uw partner. Een bijkomend voordeel is ook dat een oplegmatras de levensduur van je bestaande matras verbeterd. Het beschermd de bestaande matras het is eenvoudig om deze te keren of te verluchten en het opmaken van het bed wordt ook eenvoudiger omdat je enkel de oplegmatras afdekt!

 

Oplegmatras prijs

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals de gebruikte vulling en materialen, de afwerking, de hoes en de afmetingen die je wenst te kopen. Er zijn oplegmatrassen beschikbaar in polyether, koudschuim of traagschuim of latex.

Een polyeter oplegmatras is veelal de goedkoopste optie. Een oplegmatras voor één persoon is reeds terug te vinden aan een prijs vanaf 70 euro ongeveer. Het biedt echter minder comfort dan matrassen met schuim en is dus niet echt de ideale optie voor dagelijks gebruik.

Een koudschuim oplegmatras is veelal al terug te vinden aan de prijs van 85 euro (eenpersoons), maar is ook veel beter dan polyether oplegmatrassen: Zowel het slaapcomfort als de kwaliteit scoren een stuk hoger.

Latex dekmatrassen zijn veerkrachtig en duurzaam. Ze zorgen zeker voor het nodige slaapcomfort. De prijs ligt daarentegen ook een stuk hoger, je kan de meeste latex oplegmatrassen voor één persoon terugvinden voor 145 euro. Er bestaan ook meer luxe varianten, maar daarvoor kan de prijs al snel oplopen tot boven de 145 euro.

 

 

Lees ook
matrassen
Matrassen: welk soort matras kiezen?
kleerkast
Kleerkast kopen: Praktische tips.
dressoir
Dressoir kopen of dressoir op maat?
bed met matras
Matras prijs
donsdeken
Donsdekens
jeugdkamer
Jeugdkamers
luxe bed
Waterbed / watermatras: Kiezen voor slaapcomfort.
soorten kleerkasten
Soorten kleerkasten: Overzicht
meubelen
Slaapkamermeubelen: Tips en overzicht
lattenbodem
Lattenbodem bed: Tips, prijs en nuttige info
garderobekast
Garderobekasten
veringmatras
Pocketvering matras