Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Pocketvering matras

Iedereen kent wel de geveerde matrassen die figureren in oude Western-films en stripverhalen. Het beeld wat men er van heeft is vaak niet zo goed: veren schieten snel los, deuken voorgoed in of prikken door de buitenkant van het matras heen.

Toch is het systeem nog niet in ongebruik geraakt. Het is alleen drastisch aangepast en verbeterd. Om het onderscheid duidelijk te maken hebben ze aan dat nieuwe systeem ook een andere naam gegeven: pocketvering.

Als je eenmaal weet hoe deze matrassen in elkaar zitten is de naam makkelijk te verklaren. In de matras zitten namelijk allemaal zakjes. In elk zakje, dat gemaakt is van katoen, zit een veer. Precies: veren in zakjes of, veren in ‘pockets’.

Het nut daarvan is je misschien niet meteen duidelijk, maar dat is er wel. Deze zakjes zitten alleen in het midden aan elkaar vast. Dat is een groot verschil met matrassen met een ouderwets veersysteem, waar de veren op allerlei punten met elkaar verbonden zijn.

Het voordeel van deze nieuwe constructie is dat de veren apart kunnen indrukken en uitveren. Dat blijven ze ook een lange tijd doen: tijdens het draaien worden ze kortstondig verhit tot een hoge temperatuur zodat de soepelheid van de veren in een pocketveringmatras gegarandeerd blijft.

Het ontwerp met de zakjes zorgt er voor dat het matras zich optimaal kan aanpassen aan het lichaam dat erop ligt: elke veer afzonderlijk. Zo kan het niet gebeuren dat het heupgewricht één veer naar beneden drukt, en hierdoor een aantal andere veren meegetrokken worden zodat de ondersteuning van de rug eronder lijdt.

Het is dan ook niet gek dat een pocketvering matras beter wordt als het meer veren (per vierkante meter) heeft. Als standaard geld ongeveer 240 en premium wordt het vanaf 300 veren per vierkante meter. Er zijn echter ook matrassen verkrijgbaar met wel duizend veren op die vierkante meter!

De dikte van een pocketvering matras kan variëren. Dit gebeurd door de dikte van de staaldraad, de hoogte en diameter van de veer en het aantal veren aan te passen. Het is dus best mogelijk dat een matras meer dan 1.000 veren bevat. Daarmee moet het lichaam de nodige ondersteuning krijgen in bepaalde zones zoals schouders en heupen.

Klik hier en ontdek de eigenschappen van alle soorten matrassen op één pagina →

 

Lees ook
slaapkamer inrichting
Slaapkamer inrichting
indeling moderne open garderobekast
Garderobekasten
bed matras met oplegmatras
Oplegmatras: uitleg en prijzen
slaapkamer meubel idee
Slaapkamer ideeën
lattenbodem
Lattenbodem bed: Tips, prijs en nuttige info
matras kopen prijzen vergelijken
Matras prijs
dressing room inrichten met werkblad
Dressing room: Een dressing op maat
Waterbed softside
Matrassen: welk soort matras kiezen?
slaapkamer
slaapkamer
Waterbed softside
Waterbed / watermatras: Kiezen voor slaapcomfort.
ladekast open schuif
Ladekasten
slaapkamermeubelen bed
Slaapkamermeubelen: Tips en overzicht