Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Stallenbouw

De stallenbouw wordt geregeld door professionele bedrijven en kan worden aangevraagd door zowel particulieren als bedrijven. Voor de bouw van stallen wordt er onderscheidt gemaakt voor het doel. De meeste stallen worden gebruikt voor paardenstallen of stallen voor het verblijf van vee.

Een stal laten bouwen? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende vakmannen via het offerteformulier

stallenbouw paard

Stallen bouwen

Voordat men begint met bouwen, maakt men een uitgebreid en exact plan van aanpak waar onder andere de bouwtijden in staan, het ontwerp en de kosten. Bij eventuele zelf ontworpen stallen wordt extra advies gegeven over de bouw of andere onderwerpen zoals lichtinval of ruimtelijke ordening.

Bij de bouw van stallen wordt rekening gehouden met de eisen die gelden voor deze bouwwerken. De bouw wordt begonnen met de fundering (bvb een betonnen fundering) plaatsen die kan bestaan uit diepe palen in de grond de afmetingen van deze palen kunnen verschillen per ondergrond. Na de fundering kan men de basis opzetten. De basis bestaat uit de vloer en de hoofdsteunpilaren.

Na de basis volgt de rest van de bouw. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van extra steunen als het dak geplaatst wordt. Vaak worden stallen nog steeds gebouwd op de manier zoals het al eeuwen wordt gedaan in schuren. Dit wordt gedaan omdat het efficiënt is, maar ook omdat het erg mooi kan worden afgewerkt. Nu worden de pilaren midden in de schuur weggelaten, omdat men nu stalen frames kan maken die het dak makkelijk kunnen dragen.

Na de bouw wordt natuurlijk alle netjes afgewerkt en goed gecontroleerd. Overigens hoort er bij iedere extra (zoals een paardenbox of een waterafvoer) een extra controle.

Op zoek naar meer info omtrent paardenstallen?
Lees meer over: Prijs paardenstal – Soorten paardenstallen – Geschikte bodembedekking paardenstal

 

Tip: Prijzen vergelijken

Een stal bouwen is niet eenvoudig en vergt het nodige denkwerk. Laat je zeker bijstaan door een ervaren stalbouwer om er zeker van te zijn dat je paard niets te kort komt. Vergelijk verschillende prijsvoorstellen. Zo kies je het aanbod dat het best past bij jouw specifieke situatie en wensen. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

 

Online offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kan je makkelijk en snel online offertes aanvragen op maat van jouw project:

 

 

 

 

 

Lees ook
paardenhok
Paardenboxen
grasmaaiers
Grasmaaiers prijzen
spijlen
Spijlen
buitentrap
Buitentrap
overkapping
terrasoverkapping
golfplaten
Daktuin
konijnenhok
konijnenhokken
tuin opruimen
Tuin opruimen wanneer bezoekers komen
tuinhuis fundering
Tuinhuis fundering
tuin
Tuin
terrastegels
Tuin tegels
tuinkussens
Tuinkussens