Tuinpoort

Mensen die een tuin bij hun woning hebben, hebben deze in veel gevallen omheind. Om toch via de tuin hun perceel te kunnen betreden brengen ze een tuinpoort aan. Een tuinpoort kan uit allerlei verschillende materialen zijn vervaardigd. Er zijn bijvoorbeeld tuinpoorten van hout, metaal of gaaswerk. Welke poort het beste geschikt is hangt af van persoonlijke smaak en voorkeur maar ook van de omheining van de tuin en de indeling ervan. De tuinpoort vormt namelijk een verlengde van zowel de omheining en de rest van de tuin.

Het plaatsen van een tuinpoort is een heel secuur klusje omdat de poort goed recht moet hangen. Verder zal men het juiste hang- en sluitwerk moeten kiezen. Dit is namelijk ook verkrijgbaar is diverse soorten en maten. Naast het klassiekere smeedijzer zijn er ook sloten en dergelijke verkrijgbaar in roestvrij staal. Tegenwoordig zijn veel tuinpoorten, evenals de deuren van woningen en bedrijven, voorzien van inbraakpreventieve sloten. Op die manier worden ongewenste gasten buiten de tuin en woning gehouden.

Het materiaal waarvan een tuinpoort is gemaakt dient, in meerdere of mindere mate, te worden onderhouden. Een metalen poort dient men te voorzien van roestwerende verf en regelmatig bij te werken of over te schilderen. Daarnaast moet een houten poort van tijd tot tijd opnieuw gebeitst worden om houtrot tegen te gaan. Maar ook het hang- en sluitwerk moet men regelmatig controleren en onderhouden. Is een slot niet goed geolied dan zal het lastig opengaan of gaan knarsen. Dit geldt ook voor de scharnieren.

Lees ook
spijlen
Spijlen
kersen in tuin
Tuin
paardenstal bodembedekking
Paardenstallen
boekweit
boekweit
betonwerken
Grondverzet
terrastegels
Tuin tegels
grasmaaier
Tuinmaterialen
paard in stal
Paardenboxen
stallen en boerderij
Trekkerhutten
paardenstal boerderij
Stallenbouw
brievenbussen
Brievenbus inox
tuin aanleggen
Bloembakken beton