Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Tuinpoort

Mensen die een tuin bij hun woning hebben, hebben deze in veel gevallen omheind. Om toch via de tuin hun perceel te kunnen betreden brengen ze een tuinpoort aan. Een tuinpoort kan uit allerlei verschillende materialen zijn vervaardigd. Er zijn bijvoorbeeld tuinpoorten van hout, metaal of gaaswerk. Welke poort het beste geschikt is hangt af van persoonlijke smaak en voorkeur maar ook van de omheining van de tuin en de indeling ervan. De tuinpoort vormt namelijk een verlengde van zowel de omheining en de rest van de tuin.

Het plaatsen van een tuinpoort is een heel secuur klusje omdat de poort goed recht moet hangen. Verder zal men het juiste hang- en sluitwerk moeten kiezen. Dit is namelijk ook verkrijgbaar is diverse soorten en maten. Naast het klassiekere smeedijzer zijn er ook sloten en dergelijke verkrijgbaar in roestvrij staal. Tegenwoordig zijn veel tuinpoorten, evenals de deuren van woningen en bedrijven, voorzien van inbraakpreventieve sloten. Op die manier worden ongewenste gasten buiten de tuin en woning gehouden.

Het materiaal waarvan een tuinpoort is gemaakt dient, in meerdere of mindere mate, te worden onderhouden. Een metalen poort dient men te voorzien van roestwerende verf en regelmatig bij te werken of over te schilderen. Daarnaast moet een houten poort van tijd tot tijd opnieuw gebeitst worden om houtrot tegen te gaan. Maar ook het hang- en sluitwerk moet men regelmatig controleren en onderhouden. Is een slot niet goed geolied dan zal het lastig opengaan of gaan knarsen. Dit geldt ook voor de scharnieren.

Lees ook
no image set
boekweit
no image set
Paardenstallen
no image set
Grondverzet
Groen tegen schutting
Groene schutting
no image set
konijnenren
tuin aanleggen
Onderhoud tuin
wilgentenen
Tuin omheining
no image set
Polycarbonaatplaten
no image set
Grondwerk
no image set
Tuinhuis fundering
tuin aanleggen
Houten prieël
buitentrap
Buitentrap