Automatische grasmaaier

Voor iedereen die wel een verzorgde tuin wil met een strak gazon, maar niet elke week urenlang achter een grasmaaier wil lopen, bestaat de mogelijkheid om het gras automatisch te maaien. Er zijn namelijk grasmaaiers in de handel die als een soort robot het gazon volautomatisch maait. Bij deze manier van maaien hoeft men geen vinger uit te steken, de automatische grasmaaier doet echt al het zware werk.

Voordat de automatische grasmaaier in werking kan worden gesteld dient men eerst een draad rondom het gazon te leggen. De grasmaaier kan deze draad detecteren waardoor er alleen gras wordt gemaaid binnen het afgebakende gebied. Vervolgens zal de grasmaaier het gazon in onregelmatige banen maaien. Afhankelijk van de vorm die het gazon heeft zal de grasmaaier een patroon afwerken zodat alle delen gemaaid worden. Het resultaat is een egaal gemaaid gazon dat er uitziet als een prachtig tapijt van gras.

Heeft men bloembedden als eilandjes in het gazon geplaatst dan kan men deze eveneens afbakenen door er draad omheen te leggen zodat de automatische grasmaaier weet dat hier een grens is bereikt. Op het moment dat de grasmaaier een ander voorwerp raakt zoals een steen of een boom dan zal het apparaat zich omdraaien en in een andere richting verder werken.

De automatische grasmaaier werkt meestal op een oplaadbare accu. Hierdoor voorkomt men dat er steeds nieuwe brandstof dient te worden aangeschaft en te worden bijgevuld. De grasmaaier op het laadstation plaatsen is voldoende om elke keer het apparaat te kunnen gebruiken.

Lees ook
stallen en boerderij
Trekkerhutten
blauwe steen
Blauwe hardsteen
spijlen
Spijlen
wilgentenen
Wilgentenen
paardenstal boerderij
Stallenbouw
terras
Vlonder
dolomiet oprit
Dolomiet oprit
kelder plaatsen
Betonblokken
overkapping
terrasoverkapping
terrastegels
Tuin tegels
wilgentenen
Tuin omheining
betonwerken
Keerwanden