Betonblokken

In de meeste gevallen is een betonblok een balkvormig stuk beton. Betonblok is in de bouwsector een specifieke aanduiding voor een soort betonelement. Betonblokken worden in de meeste gevallen vervaardigd van gegoten beton. Voor zware betonblokken wordt het betonmengsel vermengd met zand of een fijne grindsoort. Bij lichtere blokken wordt het betonmengsel vermengd met vulkanisch materiaal. Lichtgewicht betonblokken kan men eveneens maken van zogenaamd cellenbeton. Cellenbeton of gasbeton is een betonsoort waarin veel luchtbellen zitten. Hierdoor zijn betonblokken van gasbeton vaak minder sterk dan de exemplaren van gegoten beton.

Betonblokken zijn in de meeste gevallen erg zwaar en zijn daardoor moeilijk te verplaatsen zonder speciale hef- en transportmiddelen. Men kan om gewicht te besparen één of meerdere gaten in betonblokken aanbrengen. Bovendien zal dit dan zorgen voor een betere isolatie. Door betonblokken te gebruiken kan men in halfsteensverband gaan metselen. Hierdoor verkrijgt men een heel stevige constructie.

De mogelijkheden met betonblokken zijn heel divers en kunnen variëren van het maken van een scheidingswand tot het maken van een geluidswal. Betonblokken zijn erg duurzaam en hebben een lange levensduur. Ze zijn heel goed stapelbaar waardoor ze gemonteerd kunnen worden. Een project met betonblokken kan dus vaak sneller vorderen dan wanneer er andere bouwmaterialen worden gebruikt. Bovendien zijn ze geschikt voor een permanente uitbouw en kunnen eenvoudig worden herplaatst indien dit nodig is.

In de handel zijn betonblokken verkrijgbaar in verschillende maten en met elk hun eigen gewicht. Dit zorgt ervoor dat er voor elke bouwklus een geschikte betonblok te koop is.

Lees ook
grasmaaier
Tuinmaterialen
grasmaaier zitmaaier
Grasmaaiers prijzen
grasmaaier
Automatische grasmaaier
blauwe steen
Blauwe hardsteen
klinkers
Betonklinkers
wilgentenen
Wilgentenen
traploper
Geïmpregneerd hout
Houtsoorten
dolomiet oprit
Dolomiet oprit
dak isoleren langs binnen
Dak isoleren langs binnen
Spanplafond
inloopdouche prijzen
Instapdouche in bestaande badkamer