Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Betonklinkers

Er zijn van die dingen. Iedereen kent ze, iedereen gebruikt ze of iedereen weet hoe ze eruitzien. De naam? Die is in veel gevallen onbekend. Of, wat nog vaker gebeurt, men gebruikt er een verkeerde term voor. Precies in dat plaatje passen betonklinkers. De naam doet bij de meeste mensen geen belletje rinkelen, maar een beschrijving als “de stenen die op een openbare parkeerplaats liggen” roept meteen een juist beeld op.

 

klinkers

 

Nu het naam-mysterie is opgelost en iedereen weet wat betonklinkers zijn is het goed om te vermelden dat er talloze soorten zijn. Er zijn niet alleen verschillende maten verkrijgbaar, maar ook op het gebied van kleur zijn er talloze variëteiten te koop. Alle klinkers van dit type hebben echter één ding gemeen: de manier waarop ze zijn gemaakt. Betonklinkers worden namelijk gemaakt uit een mengsel van zand, grind en cement. Wanneer dit in een vorm wordt gegoten en wordt verhit ontstaat er een sterke steen: de betonklinker.

Betonklinkers worden veel toegepast. Niet zozeer voor terrassen en paadjes in de tuin, maar veel vaker voor openbare bestratingen. Een weg die is gemaakt van klinkers, bijvoorbeeld, of de eerdergenoemde parkeerplaats. Soms gebruiken particulieren ze echter ook. Daarbij is het belangrijk om op de kleur van de klinkers te letten. Natuurlijk moeten ze aansluiten bij de rest van de tuin en kleuren die in de woning worden gebruikt. Maar dat is niet het enige: verlies ook de praktische kant niet uit het oog. Op een plaats waar veel met vloeistoffen (zoals olie) wordt gewerkt of waar er een grote kans is dat deze in aanraking komen met de betonklinkers (onder de auto of motor, bijvoorbeeld) is het slimmer om te kiezen voor een donkere steensoort. Hoewel er middelen bestaan om de klinkers mee te reinigen is een donkerdere kleur wat vlekken betreft een stuk veiliger.

 

Offertes ontvangen voor een nieuw terras

Een nieuwe terras of oprit laten aanleggen door een gespecialiseerd aannemer? Via onderstaand formulier kan je online prijsaanvragen indienen bij gespecialiseerde aannemers actief in jouw regio. Nadat het formulier is ingevuld kunnen maximaal 3 verschillende aannemers een voorstel indienen.

 

 

 

 

 

Lees ook
laminaat badkamer
Laminaat badkamer
ondervloer
Ondervloer
parket
Parket
lamelparket
Lamelparket
jasberg
Jasberg
terrasplanken
Terrasplanken
terras
Vloeren prijzen
arduin
Arduin
houten vloer
Fineerparket
vloeren
Vloeren
tuinmaterialen
Tuinmaterialen
terrastegels
Tuintegels