Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Parket olie

Parket kan op verschillende manieren worden behandeld om het te beschermen tegen vuil of beschadiging. Zo kan men lak, was maar ook olie gebruiken om een dergelijke vloer af te werken. Welke soort afwerking men gebruikt hangt af van de persoonlijke smaak. Echter het gebruik van olie en was verschilt niet zoveel van elkaar. Een vloer die met olie is behandeld zal wat matter ogen terwijl was de tekening van het hout mooier laat uitkomen.

Meestal wordt de olie in twee lagen op het parket aangebracht. Men moet ervoor zorgen dat de vloer goed is verzadigd. Dit betekent dat men het eerste half jaar, nadat de vloer voor de eerste keer is geolied, het parket nog één of twee keer moet naolien. Zo kan het hout voldoende olie opnemen en zal de levensduur aanmerkelijk worden verlengd. Nadat de vloer is nageolied kan men deze afnemen met een vochtige doek. Vloeren die in de fabriek al zijn voorbehandeld zijn meestal beter verzadigd en goed uitgehard.

Het aanbrengen van olie op een parketvloer zorgt ervoor dat men vervuiling en/of slijtage plaatselijk kan wegwerken. Het is niet nodig om de hele ruimte leeg te ruimen en de gehele vloer te behandelen.

Doordat de olie in het hout trekt oogt een parketvloer die is geolied erg natuurlijk. Bovendien hoeft een goed onderhouden vloer niet meer geschuurd te worden. Nadeel van deze vloer is dat men vooral het eerste jaar veel onderhoud moet plegen. Naarmate de vloer meer verzadigd raakt zal het onderhoud echter afnemen.

Lees ook
laminaat badkamer
Laminaat badkamer
traploper
Geïmpregneerd hout
laminaat ondervloer
Laminaat ondervloer
keukenvloer
Keukenvloer
parket
Parket
prijzen laminaat
Prijzen laminaat
terras
Vloeren prijzen
vloerdelen
Vloerdelen
keramische tegels
Keramische tegels
chape
Chape
klinkers
Betonklinkers
mozaïek
Mozaïek