Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Prijzen laminaat

prijzen laminaat

Een vloer gelegd met laminaat ziet strak er verzorgd uit. In de meeste gevallen krijgt men een vloer die eruit ziet alsof er massief houtenplanken zijn gebruikt. Het enige verschil met een massief houten vloer is echter het prijskaartje dat eraan hangt. Men betaald immers veel minder voor een vloer bestaande uit laminaatdelen dan eentje gelegd met massief houten planken

Dit prijsverschil heeft te maken met het feit dat laminaatpanelen uit verschillende lagen bestaat waaronder HDF. Dit geeft wel de sterkte van hout aan het laminaat maar zorgt er tevens voor dat de prijs minder hoog is dan van massief hout. Door het aanbrengen van een laag die bedrukt is met een houtprint kan men voor de laag HDF minder dure en/of soorten hout gebruiken.

Uiteraard zijn er ook verschillende kwaliteiten in laminaat in de handel die een verschil in prijs tot gevolg hebben. Zo is de bovenste laag (ook wel slijt- of toplaag genoemd) bij de goedkopere soorten laminaat in de meeste gevallen dunner dan bij de varianten die duurder zijn. De levensduur van laminaat met een dunne toplaag is daardoor vanzelfsprekend minder lang. Het gevolg men dient het product eerder te vervangen dan bij een duurdere laminaatsoort het geval zou zijn. Goedkoop kan dus in dit geval dus duurkoop betekenen.

Bovendien speelt het leggen van het laminaat ook een rol bij de prijsbepaling. Wanneer men namelijk de vloer zelf gaat leggen is men in de regel veel minder geld kwijt dan wanneer dit door een bedrijf wordt gedaan.

Lees ook
terras
Vloeren prijzen
olie parket
Parket olie
laminaat
Laminaat
laminaat badkamer
Laminaat badkamer
traploper
Geïmpregneerd hout
houten vloer
Fineerparket
laminaat plaatsen
Laminaat plaatsen
tegelcentrale
Tegelcentrale
keukenvloer
Keukenvloer
laminaat ondervloer
Laminaat ondervloer
sichenia
Sichenia
ondervloer
Ondervloer