Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Tegelcentrale

Net zoals er supermarkten bestaan, bestaan er winkels die van alles hebben op het gebied van huis en interieur. Met meubelwinkels, bouwmarkten en doe-het-zelf zaken kom je al een heel eind. Als je van plan was niet te douchen en je een chemisch toilet op de stoep hebt staan. Het sanitair krijgt namelijk vaak zijn eigen winkel. Meestal voert zo’n winkel ook een uitgebreid assortiment aan tegels. Je kunt dan spreken van een tegelcentrale.

Zo’n winkel is geweldig handig. Net als in de eerder genoemde supermarkt heb je alles bij de hand. Je kunt alles dus bekijken, aanraken en met elkaar vergelijken. Essentieel als je tegels gaat uitzoeken: op foto’s zien ze er namelijk altijd anders uit (alleen al omdat die foto’s vaak op glanspapier worden gedrukt, terwijl de tegels in werkelijkheid mat zijn). Daarnaast kun je in de meeste gevallen ook combinaties van tegels bij elkaar zien. Eveneens erg belangrijk: als je er bij levering pas achter komt dat twee kleuren gigantisch vloeken ben je daar behoorlijk laat mee.

Maar bij een tegelcentrale kun je meer dan alleen maar kijken. Vaak bedient zo’n centrum een hele stad of zelfs een complete regio. Installateurs en tegelzetters onderhouden dan ook goed contact met dit soort zaken: opdrachten bij de vleet! Handig voor hen, maar ook handig voor jou als klant. Het tegelcentrum heeft een lijst bedrijven staan waarvan er altijd wel ééntje beschikbaar is in de gewenste periode. Bovendien valt de garantie zo onder één adres. Als er iets mis blijkt kun je de tegelcentrale bellen of schrijven, die het probleem vervolgens zullen moeten oplossen.

Lees ook
terras
Vloeren prijzen
terrastegels
Marmer tegels
houten ondervloer
Parket schuren
traploper
Geïmpregneerd hout
houten vloer
Houten plinten
tegels prijs
isolatiemateriaal
Vloerisolatie
Lamelparket
houten ondervloer
Ondervloer
klinkers
Betonklinkers
vloeren
mozaiek
Mozaïek