Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Marmer tegels

marmer tegels

Een vloer die bestaat uit tegels van marmer ziet er vaak gracieus uit. De vloer straalt klasse uit door de mooie glanzende tegels. Hier heeft marmer overigens ook zijn naam aan te danken. Deze is namelijk afkomstig uit het Grieks (marmaros) en betekent glanzende steen) Al in de oudheid maakte men gebruik van marmer om mee te bouwen maar ook om er kunstwerken van te maken zoals beelden en tableaus. Marmer is een kalksteensoort die bestaat uit een zeer pure vorm van calciumcarbonaat. Deze kalksteen heeft echter een metamorfose ondergaan door de hoge temperatuur en druk die er in de loop der millennia op heeft ingewerkt. Deze invloeden zijn dermate hoog geweest dat eventuele fossielen die in de kalksteen aanwezig waren zijn verdwenen.

Marmer is er in allerlei soorten en vaak is deze vernoemd naar de plaats waar het gesteente is gevonden. De meest bekende vindplaatsen voor marmer, en dus ook de namen van de marmer soorten zijn: Paros (dit is een Grieks eiland), Pentelikon (een Grieks gebergte), Carrara (een Italiaanse stad) maar ook in België heeft men marmer gevonden (het Belgische marmer dus). Carrara wordt vaak gebruikt in de beeldhouwkunst en maar zelden voor tegels.

In de bouwwereld komt het echter regelmatig voor dat ook andere kalksteenachtige soorten steen als marmer worden aangemerkt. Het komt zelfs voor dat bruikbare niet-kalksteen steensoorten onder de naam marmer worden gebruikt. Echte marmer is immers een dure bouwsteen en men gebruikt dergelijke namaakmarmers als goedkopere alternatieven. Marmeren tegels zijn erg duurzaam en slijtvast.

Lees ook
tegelcentrale
Tegelcentrale
betegelen
Betegelen
tegels voegen
Tegels voegen
tegels prijs
Tegels prijs
terrastegels
Tuin tegels
tegeldragers
Tegeldragers
tegels
Tegels
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?
plafond vernieuwen woonkamer
Plafond vernieuwen
vocht in huis
Vochtproblemen in huis