Tegeldragers

Als je aan de slag gaat met vloertegels moet je met een aantal dingen rekening houden. Natuurlijk moeten de tegels allemaal mooi zijn en goed bij de omgeving passen, maar er zijn ook een aantal kleinere dingen om op te letten. De voegen, bijvoorbeeld. Als de ene voeg breder is dan de andere valt dat meteen op, terwijl het misschien maar om één of twee millimeter gaat. Maar voegen hebben niet alleen een esthetische kant, ze zijn ook noodzakelijk. Dat is zeker het geval bij bestrating buitenshuis, waar de tegels aan grote temperatuurschommelingen blootstaan.

Blijkbaar vond de tegelindustrie toch ook wel dat het aanhouden van mooie voegen makkelijker is gezegd dan gedaan. Vandaar dat er tegeldragers op de markt zijn gebracht. Zoals de naam al aangeeft dienen ze echter niet alleen om voegen aan te houden: ze dragen het hele tegelterras. Op die manier is het eenvoudig om kleine hellingen te overbruggen. De tegeldragers liggen op de kruispunten van voegen (op de hoeken van de tegels, dus) en zorgen voor een gelijk niveau van de tegels.

Er bestaan verschillende soorten. In de meeste gevallen is het materiaal (plastic of kunststof) gelijk, maar zijn de mogelijkheden en afmetingen anders. Zo zijn er vierkante of ronde tegeldragers, maar er bestaan ook types die in hoogte verstelbaar zijn. Jammer genoeg is de voegbreedte niet varieerbaar: bij het gros van de tegeldragers zit je vast aan een tussenruimte van vijf millimeter.

Lees ook
mozaïektegels
Glasmozaïek
mozaïektegels
Mozaïektegels
terrastegels
Tuin tegels
houten vloer
Laminaat plaatsen
houten vloer
Prijzen laminaat
chape
Chape
laminaat vloer
Laminaat ondervloer
vloeren
tegels prijs
isolatiemateriaal
Vloerisolatie
terrastegels
Marmer tegels
tegels
Sichenia