cementsluier

Bij het betegelen van een wand of vloer kan er een cementsluier op de tegels ontstaan. Dit wil zeggen dat er een wit/grijze laag verdunde cement is achter gebleven op de tegels. Doorgaans ontstaat een cementsluier tijdens het voegen van de tegels waarbij men het voegmiddel wel heeft willen verwijderen maar het verdund heeft uitgewreven over het oppervlak van de tegel. Pas op het moment dat de tegel droog is kan men de cementsluier duidelijk waarnemen.

Om de cementsluier weg te halen zijn er diverse middeltjes in de handel hoewel sommige mensen zweren bij een huismiddeltje als water met een zachte zeep erin opgelost. Welk middel men ook wil gebruiken wees altijd wel voorzichtig en houdt er rekening mee dat sommige soorten steen bijvoorbeeld niet bestand zijn tegen zuur. Verder mag een schoonmaakmiddel geen krassen op de tegels achter laten. Vermijdt daarom de zogenaamde schuurmiddelen of het wrijven met schuursponzen of -doekjes.

Het beste is om een cementsluier te voorkomen. Dit kan door tijdens het zetten van de tegels maar vooral ook tijdens het voegen al het materiaal direct van de tegels te verwijderen met een vochtige, zachte doek. Daarna moet men de tegel echter wel meteen weer drogen, eveneens met een zachte schonen doek. Deze manier van werken lijkt heel arbeidsintensief maar zorgt er wel voor dat men een cementsluier voorkomt. Het weghalen van een dergelijke cementsluier zal hoogstwaarschijnlijk veel meer tijd en moeite kosten ook al beloven producenten van cementsluierverwijderaars dat het schoonmaken eenvoudig en snel zal gebeuren.

Lees ook
mozaïektegels
Glasmozaïek
scheidingswand
Scheidingswand
terras
Vloeren prijzen
schimmel op vochtige muren
Gevel impregneren tegen doorslaand vocht
houten vloer
Laminaat
kip
Kippenhok bouwen
gevel stenen metselverband
Metselverbanden
bouwplannen
Bouw tijdens de zomer!
tegels
Sichenia
houten ondervloer
Laminaat badkamer
houten vloer
Fineerparket
bouwplannen
onderhoudsplan