Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

stoffering

Niet alleen over-, rol- en glasgordijnen, lamellen en jaloezieën vallen onder de stoffering van een pand, ook de bekleding van de vloeren hoort hierbij. Het maakt daarbij geen enkele verschil of de vloer dan is bedekt met een harde vloerbedekking zoals laminaat, zeil, tegels of parket, of een zachte vloerbekleding waarom een tapijt wordt gerekend. Hetzelfde verhaal geldt voor de stoffering van de ramen: ook hier bestaat er geen verschil tussen harde en zachte raamdecoratie om tot de stoffering gerekend te worden.

In de meeste gevallen is een woning die men betrekt niet gestoffeerd. Men dient dus zelf op zoek te gaan naar geschikte stoffering voor het huis. Wat men kiest hangt onder andere af van de persoonlijke smaak en de situatie in de woning. Zo kan men wel een gordijn of jaloezie plaatsen voor een klein raampje terwijl het lastiger wordt om er lamellen voor te hangen. Dit geldt eveneens voor een deur, ook daar zal men geen lamellen voor hangen terwijl ook hier een gordijn heel goed mogelijk is.

Voor stoffering geldt bovendien dat het ene materiaal beter warmte vasthoudt dan de andere. Door het ophangen van gordijnen en het leggen van een tapijt creëert men een veel warmere ruimte dan wanneer zeil of tegels gaat leggen en de ramen met jaloezieën of lamellen decoreert.

De stoffering van ramen kan overigens ook dienen om de zon buiten te houden. Hiervoor is speciale raamdecoratie in de handel verkrijgbaar maar soms kan men ook met gewone gordijnen uit de voeten.

Lees ook
spiegel in kamer
Kamer inrichten
inrichten
interieur
Binnenhuisinrichting
bouwplannen
onderhoudsplan
vouwgordijn
Vouwgordijnen
veranda voorbeeld
Meubelwinkels in België
gevel stenen metselverband
Metselverbanden
klokkentoren
Pastorijstijl
cement
cementsluier
wolken
Winddicht
aquarium vissen
Aquarium inrichting
behangen
Binnenhuisdecoratie