Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Vakmannen

Voor het uitvoeren van tal van werkzaamheden zijn er vakmannen die je kan inschakelen. Heeft men geen groene vingers maar houdt men wel van een mooie en goed verzorgde tuin dan biedt een goede hovenier of tuinman uitkomst. Maar ook voor de aanleg van een tuin kan men bij een hovenier terecht.

Vooral klussen die erg specialistisch zijn vragen vaak om een vakman. Bijvoorbeeld wanneer er een gasinstallatie moet worden geïnstalleerd is men wettelijk verplicht om dit te laten uitvoeren door een erkende vakman.

Het is heel goed mogelijk dat er iemand in de directe omgeving best weet hoe zo’n installatie moet gebeuren maar toch mag men deze persoon de installatie niet laten uitvoeren.

Er gelden immers strenge eisen waaraan een installatie moet voldoen. Bovendien ontvangt men een bevestiging dat de installatie door een erkend persoon is gedaan. Dit geldt overigens ook voor het vegen van een schoorsteen. Wanneer men geen bewijs kan overleggen dat de schoorsteen door een erkende schoorsteenveger is gereinigd dan is men in veel gevallen niet eens tegen brand verzekerd.

Sommige klussen kan men echter wel zelf uitvoeren maar het resultaat is doorgaans beter wanneer het door een vakman is gedaan. Een paar voorbeelden van dergelijke klussen zijn: schilder- en eenvoudig stucwerk, het leggen of zetten van tegels, het bestraten van een terras of oprit, metselwerk en het aanbrengen van dakpannen. Voor een dakbedekking van riet dient men dan weer wel een vakman in te schakelen omdat dit niet alleen vakmanschap maar zelfs een oude ambacht betreft.

 

De ideale vakman vinden?

Het is niet altijd evident om de juist persoon voor de klus te kunnen vinden. Je wilt natuurlijk graag zekerheid over zijn kennis en misschien zelfs referenties raadplegen alvorens je een vakman inschakelt. Gelukkig zijn er diverse manieren om in contact te komen met vakmannen uit jouw regio.

 

Gratis offertes vergelijken

In eerste instantie kan je op zoek gaan naar een type project en gratis offertes aanvragen.

 

Lees ook
Derbigum
Derbigum
metselverbanden
Metselverbanden
Cementsluier
stoffering
stoffering
winddicht
Winddicht
terras stenen
Lithofin
schilderen onderhoud
Onderhoudsplan
ruitenwasser
Ruitenwasser
Govaplast
Govaplast
luxe badkamer
Luxe badkamer
Groen tegen schutting
Groene schutting
wanneer dak vervangen
Wanneer dak vernieuwen?