Luxe badkamer
Genieten van een design regendouche, ontspannen in een uniek bad, … Wil je gaan voor dat tikkeltje extra? Kies dan voor een luxe badkamer in je woning. Met de hoogwaardige materialen en het kwalitatieve sanitair gun je jezelf extra comfort. Wat zijn de mogelijkheden van een luxe badkamer? Hoeveel kost het? Antwoorden op deze vragen en meer vind je in dit artikel!
Ga snel naar:
Luxe badkamer: mogelijkheden
Kosten luxe badkamer
Waarom expert inschakelen?
Luxe badkamer: 4 voorbeelden
Vraag vrijblijvend je offertes aan
Waarom kiezen voor een luxe badkamer?
Ongemerkt breng je een groot deel van je tijd in de badkamer door. Om die reden is het fijn als deze ruimte luxueus en comfortabel is. Zo geniet je onder meer van:
- Kwalitatief sanitair: van inloopdouches en vrijstaande baden tot aan vloerverwarming en de mooiste tegels… Er is van alles mogelijk in een exclusieve luxe badkamer. Hoe meer budget, hoe meer vrijheid om de badkamer in te richten zoals jij dat wil.
- Esthetisch: met luxe sanitair en kwalitatieve badkamermeubels maak je jouw badkamer mooier en zorg je snel voor jouw gewenste uitstraling en stijl.
- Waardevermeerdering van je woning: een luxe badkamer maakt je woning aantrekkelijker voor potentiële kopers, bv. vanwege de mooiere uitstraling en energiebesparing. Als gevolg kan je een hogere verkoopprijs vragen.
- Extra comfort: je kan een badkamer van luxe voorzien met allerlei fijne extra’s. Denk aan vloerverwarming, een badkamermeubel met 2 wasbakken, een regendouche in plaats van een standaard douchekop, … Het is helemaal afhankelijk van jouw wensen en budget.
- Duurzaam: luxueuzere badkamer apparatuur functioneert beter én zal efficiënter omgaan met energie en water. Zo bespaar je flink op je maandelijkse energiefactuur.
Interesse in een eigen luxe badkamer? Kom dan in contact met een badkamerspecialist actief in je buurt via onze gratis offerteservice.
Luxe badkamer: mogelijkheden
Je kan je badkamer op vele verschillende manieren aanpassen, beter laten functioneren en helemaal eigen laten maken. Hieronder zetten we een aantal populaire keuzes op een rij:
1. Sanitair
Goed sanitair is de basis van elke badkamer. Kies je voor luxe? Overweeg dan bv. de volgende mogelijkheden:
- Douche: veel woningeigenaren kiezen voor een inloop- én regendouche. Dit is een douche zonder cabine en met een comfortabele douchekop die veel water bespaart. Eventueel is de douche ook in te bouwen, zodat de leidingen en kranen netjes zijn weggewerkt in de wand. Zo komt je luxe wandbekleding beter tot zijn recht.
- Bad: een mooie keuze is een vrijstaand bad, mogelijk met een beveiligde thermostatische kraan. Zo’n bad oogt niet alleen prachtig, maar geeft je de optie om snel én kindvriendelijk te schakelen tussen koud en heet water. Daarnaast kan je zo’n bad bekleden met fraai tegelwerk dat aansluit bij de rest van je badkamer.
- Toilet: wil je jouw toilet wat comfortabeler maken? Overweeg dan bv. een verwarmde zitting, automatische spoelingen, … Verder zijn toiletten ook uniek te maken qua uitstraling en heb je een breed scala aan opties op gebied van functionaliteiten. Zo kan je jouw toilet voorzien van een spoel- en föhnfunctie, ter aanvulling van normaal toiletpapier.
- Wellness: is je badkamer groot genoeg? Dan is deze bijvoorbeeld nog aan te vullen met een sauna of stoomcabine en tover je deze ruimte om tot een echt spa resort. Dit soort wellness badkamers zijn meestal ook uitgerust met allerlei warme kleuren en materialen, waardoor je elke dag weer helemaal tot rust komt.
2. Muur- en vloerbekleding
Voor je muren en vloer zijn er meerdere bekledingen mogelijk als je een luxe uitstraling wil. Hierbij is de keuze ook weer afhankelijk van je budget en je woonstijl. Ben je bv. fan van moderne interieurs of kies je eerder voor iets landelijks? Hieronder wat meer info over de opties:
- Muren: je kan je wanden bekleden met luxe tegels van natuursteen, keramiek, marmer, … Daarnaast is cementgebonden pleisterwerk of waterproof behang mogelijk, bv. als je geen voegen wil. Let echter niet alleen op de uitstraling, ook het onderhoud is een belangrijke factor voor een luxe ervaring. Een van onze experts vertelt je hier graag meer over.
- Vloer: voor de vloer van je badkamer geldt hetzelfde als voor je wanden. Zo kies je mogelijk voor een cementgebonden gietvloer, keramische of natuursteen tegels, … Daarnaast is veiligheid een extra keuzefactor. Zo mag de vloer niet te glad worden als je je douche gebruikt en is het handig als je deze snel kan drogen. Kies dan bv. voor een vloer met een antisliplaag.
3. Accessoires
Luxe badkamermeubels zijn doorgaans echt maatwerk en kan je van a tot z zelf samenstellen (het materiaal, wel of geen dubbele wastafel, de afmetingen, staand of hangend, de kastjes, …). Zelfs een massief houten meubel is mogelijk, zolang je kiest voor hardhout dat goed bestand is tegen vocht.
Daarnaast zijn er nog meer badkamer accessoires om te overwegen, bv. spiegels en verlichting. Voor spiegels heb je doorgaans de keuze uit verschillende vormen, terwijl het bij verlichting vooral gaat om de locatie, het verbruik en de mate van waterdichtheid. Een mooie combinatie van beiden is een verlichte spiegel, recht boven je badkamermeubel.
4. Verwarming
In een hedendaagse, luxe badkamer kan vloerverwarming niet meer ontbreken. Doorgaans gaat het om elektrische vloerverwarming, aangezien dit in kleinere ruimtes de meest rendabele oplossing is. Indien nodig combineer je dit nog met designradiatoren. Dat zijn kwalitatieve verwarmingselementen die je qua uitstraling kan afstemmen op de rest van je badkamer.
Heb je wat meer budget? Dan is infraroodverwarming onder de vloer ook nog mogelijk. Dit is een wat duurder type verwarming, maar zorgt wel voor een gelijkmatige en fijnere verspreiding van warmte. Tegelijk is de opwarmtijd ook wat korter en is het door een beperkte opbouwhoogte ideaal voor renovaties.
Kosten luxe badkamer
De totale kostprijs voor een luxe badkamer schommelt doorgaans tussen € 20.000 à 30.000 (excl. btw & incl. plaatsing). Alles hangt af van het gekozen sanitair, je badkamermeubel, verwarmingselementen, wand- en vloerbekleding, … en de gekozen badkamerspecialist.
LET OP: dit is alleen een richtprijs. Zo mogen vakmensen hun eigen tarieven bepalen en kan de prijs voor jouw luxe badkamer dus nog flink afwijken. Wil je zeker zijn van gericht advies, een correcte uitvoering en een eerlijke prijs? Maak dan nu vrijblijvend gebruik van onze offerteservice! Vind snel een expert in je buurt.
Waarom een badkamerspecialist inschakelen?
Een compleet nieuwe badkamer is een behoorlijke onderneming en laat je dus best aan een ervaren specialist over. Zo ben je onder meer zeker van…
- Advies op maat: heb je genoeg ruimte voor een ligbad of kies je eerder voor een luxe inloopdouche? Wat is het mooiste alternatief voor een massief houten badkamermeubel? Een badkamerspecialist weet het antwoord op al je vragen en betrekt je bij het hele proces.
- Vlotte en correcte uitvoering: alleen met een expert ben je zeker dat alle werken voor jouw nieuwe badkamer vlot zijn uitgevoerd én volgens de regels van de kunst.
- Hoogwaardige materialen: een vakspecialist werkt alleen met de beste materialen en beschikt over al het benodigde gereedschap.
- 1 aanspreekpunt: de meeste installatiebedrijven kunnen de hele klus voor je uit handen nemen. Dit betekent dat je niet continu hoeft te bellen met meerdere specialisten en je niet afhankelijk bent van meerdere agenda’s. Zo’n centraal aanspreekpunt scheelt je dus veel tijd en houdt de hele renovatie overzichtelijk.
- Financiële voordelen: is je huis ouder dan 10 jaar en laat je de plaatsing van je nieuwe badkamer over aan een expert? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% op materialen én arbeidskosten. Voor bepaalde werken kan je ook de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Een professional is op de hoogte van alle voorwaarden.
Luxe badkamer: 4 voorbeelden
Een badkamer kan je op vele manieren vormgeven en dus kunnen een paar voorbeelden zeker geen kwaad. Hieronder een overzicht van enkele inspirerende realisaties:
VOORBEELD 1: luxe badkamer met inloopdouche
In dit voorbeeld kozen de eigenaars voor een mooie inloopdouche met een enkele glazen wand en een ingebouwde regendouchekop. Het resultaat is een strakke uitstraling waarbij buizen, kraanwerk, … nauwelijks zichtbaar zijn. Andere opvallende onderdelen van de badkamer zijn de betonlook wanden, houten accenten en de hoeveelheid natuurlijk licht door de ramen.
VOORBEELD 2: kleine luxe badkamer
Heb je liever een kleinere badkamer met weinig onderhoud? Kijk dan eens naar dit voorbeeld! Hierbij is gekozen voor een ligbad, gecombineerd met een regendouche. Daarnaast zijn meerdere onderdelen van de ruimte bekleed met donker natuursteen, dat in mooi contrast staat met de enkele houten wand. Op dit soort donkerdere materialen zal vuil ook niet zo snel zichtbaar zijn.
VOORBEELD 3: luxe badkamer met vrijstaand bad
Een vrijstaand bad is ideaal om aan het einde van een lange dag tot rust te komen. Hierbij gaat het om een lichte variant, gecombineerd met zwarte stalen kranen en betonlook wanden. De zwarte kleur van het kraanwerk komt ook terug in de frontjes van het badkamermeubel én de radiator naast het bad. Zo vormen de aparte onderdelen van de badkamer één mooi geheel.
VOORBEELD 4: luxe badkamer met maatwerk meubel
Met een groot huishouden is een enkele wasbak vaak een heel gedoe. Vandaar zijn luxe badkamers meestal meteen uitgerust met 2 wasbakken. In dit voorbeeld is dit ook het geval, maar is het badkamermeubel in zijn geheel doorgetrokken langs de hele wand. Zo heb je meer dan genoeg opbergruimte voor handdoeken, verzorgingsproducten, … Daarnaast is er gekozen voor 2 kastjes met glazen fronten en verlichting, zodat die dienst kunnen doen als spiegels.