Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Douchescherm

Negens gebeuren zoveel verschillende dingen op een kleine oppervlakte als in een badkamer. Er is vaak een toilet, een wastafel met wat lades en kastjes, een douche en soms ook een bad. Juist omdat alles zo opeen staat is het belangrijk om scheidingen aan te brengen, zeker tussen de douchecabine en de rest van de ruimte. Als je dat niet (goed genoeg) doet krijgt je badkamer er namelijk nog een functie bij: die van ongewenst voetenbadje.

Doucheafscheidingen of -schermen, zoals ze ook wel worden genoemd, bestaan er in vele soorten en maten. Er zijn twee groepen waarin je al deze producten kunt indelen. De eerste daarvan is het douchegordijn. Een goedkope optie, die tevens makkelijk aan te brengen is. Een ander pluspunt hiervan zijn dat je deze ook kunt gebruiken wanneer je geen aparte douche hebt, maar deze combineert met het bad. Tevens zijn er veel verschillende kleuren en ontwerpen te koop, zodat je het gordijn precies op de rest van je badkamer en interieur kunt afstemmen. Vanwege de redelijk lage prijs is het eveneens mogelijk om, voor wat extra speelsheid, af en toe te wisselen.

Nadelen heeft zo’n douchegordijn echter ook. Het belangrijkste daarvan is dat het amper schoon te maken is. Kalk kan zich eenvoudig hechten. Dat zorgt ervoor dat het snel een groezelig stukje plastic wordt waar je niet graag tegenaan kijkt. Doucheschermen van stevigere materialen, zoals een glazen douchewand, ondervangen dat probleem. Deze zijn juist zeer makkelijk te onderhouden en te reinigen. Na elk gebruik kun je er snel met een trekkertje overheen om de ergste aanslag te voorkomen. Als dat niet genoeg blijkt is het later weinig moeite om er even met een sopje langs te gaan.

Wanneer je kiest voor een douchewand zul je ook moeten nadenken over een geschikte toegang. In tegenstelling tot een douchegordijn schuif je dit namelijk niet zomaar even opzij. Gelukkig zijn er in de meeste gevallen ook bijpassende douchedeuren te koop, zodat de uniforme stijl niet in gevaar komt.

 

Tip: Vergelijk prijzen

Wil je werken laten uitvoeren in de badkamer? Of het nu gaat om het vernieuwen van het sanitair, het plaatsen van een nieuw badkamermeubel, een volledige badkamerrenovatie, … Ga steeds te rade bij verschillende vakmannen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook termijnen, werkwijzen, … vergelijken. Vrijblijvend offertes aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
badkamer renoveren tips
Stappenplan renovatie badkamer
toiletpot
Toiletpot
douchedeur
Douchedeur
schimmel
Schimmels in badkamer verwijderen en voorkomen
moderne douche
Douchekop soorten en accessoires
moderne badkamer
Badkuip kopen: Laat je inspireren
badkamer verbouwen
Badkamer verbouwen
jacuzzi
Whirlpool (bubbelbad / jacuzzi)
badkamer renovatie
Waarmee rekening houden bij badkamerrenovatie?
douchewand
Douchewand
glazen douchedeur
Glazen douchedeur
douchekoppen
Douchekop