Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Douchewand

Net zoals een huis is opgebouwd uit muren en hier en daar een deur heeft, heeft ook een douchecabine wanden en een toegangsdeur. In het verleden werd, voor de kanten waar geen muur was, gebruik gemaakt van een douchegordijn. Makkelijk aan te brengen, verkrijgbaar in verschillende leuke designs en vriendelijk voor de portemonnee.

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen echter voor een doucheafscheiding van een iets robuuster materiaal: glas of een sterke vorm van kunststof. Een groot pluspunt van zo’n douchewand is dat het er een stuk mooier uitziet en het je badkamer meteen een voornamer voorkomen bezorgt. Omdat de wanden op maat worden kunnen gemaakt en het meestal mogelijk is om een deur te laten fabriceren die in dezelfde stijl wordt uitgevoerd, geeft het een strak uitziend eindresultaat.

Er zijn echter ook praktische voordelen, vooral wat betreft het onderhoud. Een douchegordijn is namelijk flexibel en daardoor nauwelijks schoon te houden. Bij een glazen douchewand, een harde plaat, is dat veel eenvoudiger. Na elke douchebeurt even met een trekkertje en handdoek erlangs zorgt ervoor dat kalk zich niet zo snel kan hechten. Als dat er toch op komt haal je dat er met speciaal reinigingsmiddel in een handomdraai weer af.

Het schoonhouden van een douchewand en deur wordt helemaal makkelijk als je ze vooraf behandelt met een vuil of waterafstotend middel. Het aanbrengen daarvan kost misschien wat meer tijd, je moet dat namelijk erg precies doen en het mag dan een tijdje niet nat worden, je hebt er daarna een tijdlang veel plezier van!

 

Tip: Vergelijk prijzen

Wil je werken laten uitvoeren in de badkamer? Of het nu gaat om het vernieuwen van het sanitair, het plaatsen van een nieuw badkamermeubel, een volledige badkamerrenovatie, … Ga steeds te rade bij verschillende vakmannen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook termijnen, werkwijzen, … vergelijken. Vrijblijvend offertes aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
badkamer modern met inloopdouche
Glazen douchedeur
infraroodverwarming
Infraroodstralers
Douchekop in een douchecabine
Douchecabines
houten ondervloer
Laminaat badkamer
badkamer met ronde badkuip
Badkamerrenovatie: Hoe start je daarmee? + Tips!
douchescherm
Douchescherm
Voegen badkamer
badkamer-betegelen
Badkamer betegelen
badkamer kleuren
Badkamer kleuren
moderne badkamer
Badkuip: welke moet je kiezen?
gerenoveerde badkamer
Stappenplan renovatie badkamer
kat in bidet
Bidet of Douche WC?