Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Badscherm

Wat een schutting is voor een tuin en een douchegordijn of -wand is voor een douche is een badscherm voor een bad. Deze afscheiding tussen het bad en de rest van de badkamer wordt niet zo vaak toegepast, terwijl het wel erg praktisch kan zijn.

Een mogelijk verklaring daarvoor is dat een badscherm pas volledig tot zijn recht komt als je de badkuip ook gebruikt om in de douchen. Als dat apart gebeurt heb je namelijk niet snel last van op- of wegspattend water vanuit het bad en is een badscherm een vrij nutteloze aanschaf. Een andere reden die je kan doen besluiten om zo’n scherm aan te schaffen is de vrolijke aanwezigheid van (kleinere) kinderen, die het liefst de hele badkamer bij hun waterspeelparadijs betrekken.

 

Badscherm of douchegordijn?

Gelukkig is dat geen enkel probleem met een dergelijk badscherm, waarvan veel mensen niet eens weten dat ze bestaan. Als er een afscheiding tussen het bad en de rest van de ruimte wordt gemaakt gebeurt dat namelijk meestal met een douchegordijn. Een goedkopere oplossing waar ook veel nadelen aan kleven.

Door een badscherm te (laten) plaatsen neem je veel van die minpunten weg. De belangrijkste, de slechte hygiëne van een douchegordijn, verdwijnt al omdat een badscherm veel steviger is. Je haalt er dus eenvoudig een doekje overheen, waarmee alle viezigheid en aanslag als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Daarnaast ziet een scherm er veel mooier uit dan een gordijn. Dat is helemaal het geval als deze de stijl van de douchewand of -deur doorzet. Door hierover te overleggen met een badkamerspecialist kan zoiets in de meeste gevallen probleemloos worden geregeld.

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
douchegordijn
Douchegordijn
Hoekbad
Douchekop in een douchecabine
Douchecabines
badkamer na renovatie
Badkuip kopen: Laat je inspireren
Badkamer douchekop
Douches: Soorten
gerenoveerde badkamer
Stappenplan renovatie badkamer
douchescherm
Douchescherm
kat in bidet
Bidet of Douche WC?
douchekop
Douchekop
sauna
Zelfbouw sauna
houten ondervloer
Laminaat badkamer
infraroodcabine
Infraroodcabine