Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Douchegordijn

Mensen die in de luxe positie verkeren dat ze hun auto elke avond in een droge en warme garage kunnen stallen doen vaak maar één van beide op slot: of de auto zelf wordt vergrendeld, of de hele garage wordt afgesloten. Hoewel het in de badkamer eerder om privacy dan om diefstalgevoeligheid gaat is het eigenlijk ietwat vreemd dat er zowel een badkamer- als een douchedeur of douchegordijn is.

 

douchegordijn

 

Toch is het eenvoudig te verklaren: zonder zo’n omheining rond de douche zou het water alle kanten op spatten, met een groot waterparadijs als gevolg.

Er zijn een aantal soorten doucheafscheidingen verkrijgbaar. De makkelijkste is een vaste douchecabine. Daarin is alles wat je nodig hebt aanwezig: een douchekop, kranen, afvoer en een douchewand en douchedeur.

Maar zo’n douchecabine pas niet overal. Daarom zijn er douchegordijnen bedacht. Net als een echt gordijn kun je ze eenvoudig op maat maken (je hoeft alleen de roede of gordijnstang in te korten) en ophangen. Een ander voordeel is dat ze vrij goedkoop zijn. Dat maakt ze bovendien uitermate geschikt om eens in de zoveel tijd te vervangen en je badkamer een (gedeeltelijk) ander aanzicht te geven!

Let echter goed op voordat je naar de winkel sprint om er een aantal in te slaan: ze zijn namelijk niet altijd geschikt. Uiteraard moeten er muren of wandjes zijn waartussen je de gordijnstang kunt bevestigen. Daarnaast is een douchegordijn niet altijd een handige optie. Bij een douche met allerlei speciale functies als massagejets wordt zo’n schermpje namelijk letterlijk weggespoten en is de badkamer alsnog drijfnat. Aan de andere kant: als je zo’n douche hebt hoef je over het algemeen niet te bezuinigen op een douchegordijntje…

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
douchebak
Douchebak plaatsen
douchewand
Douchewand
douchescherm
Douchescherm
kleuren in de badkamer
Badkamer kleuren
badkamer vernieuwen
Kostprijs van een badkamerrenovatie
badkamer renoveren
Badkamerrenovatie: Hoe start je daarmee? + Tips!
badkamer-betegelen
Badkamer betegelen
laminaat badkamer
Laminaat badkamer
badkamer
badkuip
Badkuip: welke moet je kiezen?
moderne douche
Douchekop soorten en accessoires
badkamer verbouwen
Badkamer verbouwen