Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Douchebak plaatsen

Een bad zonder badkuip is vrij nutteloos, dat is bij de meeste mensen wel bekend. Men ziet echter steeds minder vaak in dat een douchebak, of een op maat gemaakte vervanger daarvoor, net zo belangrijk is in een douche. Een korte uitleg.

 

douchebak

 

Simpel gezegd is de douchebak de fundering van de douchecabine. Bij kant-en-klare cabines is deze meestal van plastic of een stevige kunststofsoort gefabriceerd, al is het ook mogelijk om een douchebak van metaal te laten maken. Overeenkomst van al die bakken is dat er een afvoerputje of -gootje in is aangebracht, die makkelijk op het riool kan worden aangesloten.

Verder zijn de bakken (in de meeste gevallen) uit één stuk gemaakt. Zo kan er geen water, hoe weinig dat eventueel ook is, weglekken door naadjes en kiertjes. Hoewel het risico dat dat bij een normale vloer (bijvoorbeeld van tegels) gebeurt klein is, is het beter om vooraf wat extra maatregelen te treffen. Bovendien ziet zo’n bak zonder naden er een stuk beter uit dan eentje met!

Het plaatsen van een douchebak is niet zo heel ingewikkeld. Zoals gezegd zijn de bakken uit één stuk gemaakt, zodat je bij de installatie en plaatsing ervan niets meer in elkaar hoeft te zetten. Wel moet je, vanzelfsprekenderwijs, de afvoerleiding aansluiten. Vaak heeft de douchebak één aansluiting, zodat het niet nodig is om allerlei vertakkingen aan te leggen. Ook het riool heeft meestal maar één aansluiting voor de douche.

Kortom: een kwestie van de leidingen aan elkaar maken met een koppelstukje en je bent klaar.

Wanneer dat gebeurt is, is het niet veel werk meer. Als het goed is heb je vooraf de plaats bepaald (ook belangrijk in verband met het op maat zagen van de leidingen) en is die ruimte vrijgemaakt. Je kunt de douchebak dan eenvoudig op z’n plek zetten en de randjes afkitten. Een klein beetje werk dat heel belangrijk is: als je het overslaat kun je binnen de kortste keren ook beneden douchen, waarbij het plafond dan fungeert als douchekop. Geen leuk vooruitzicht.

Tip: Vergelijk prijzen

Wil je werken laten uitvoeren in de badkamer? Of het nu gaat om het vernieuwen van het sanitair, het plaatsen van een nieuw badkamermeubel, een volledige badkamerrenovatie, … Ga steeds te rade bij verschillende vakmannen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook termijnen, werkwijzen, … vergelijken. Vrijblijvend offertes aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
moderne douche
Douchekop soorten en accessoires
infraroodverwarming
Infraroodstralers
bidet
Bidet of Douche WC?
toilet
Toilet: inrichting & accessoires
badkamer met instapdouche
Instapdouche in bestaande badkamer
moderne badkamer
Badkuip kopen: Laat je inspireren
douchekoppen
Douchekop
inloopdouche
Inloopdouches
toiletpot
Toiletpot
glazen douchedeur
Glazen douchedeur
badkamer renovatie
Waarmee rekening houden bij badkamerrenovatie?
douchescherm
Douchescherm