Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Badkuip kopen: Laat je inspireren

Het bad zal in de meeste badkamers toch een centrale plaats innemen. Een badkuip kiezen zal veelal het resultaat zijn vanuit esthetische aard, maar een keuze maken is niet altijd even eenvoudig omdat er immers verschillende vormen, maten en zelfs materialen zijn waaruit je kan kiezen.

Daarbij komen ook nog eens de extra luxe uitvoeringen die je kan kopen. Denk maar aan een whirlpool bad, een badkuip op maat met specifieke verlichting, een combi badkuip, enz…

 

moderne badkamer

 

Badkuip kopen

Wie op zoek gaat naar een nieuwe badkuip, of zijn badkamer volledig aan het renoveren is, kan zich het best laten inspireren door het online aanbod. <

Een badkuip vervangen door een nieuwe is vrij eenvoudig: je beschikt namelijk al over de exacte afmetingen dat je nieuwe badkuip moet hebben. De afmetingen op voorhand bepalen is belangrijk omdat je rekening moet houden met de beschikbare ruimte in je badkamer.

Wil je ruimte besparen? Dan kan je kiezen voor een zitbad, maar met een combi badkuip geniet je wel het voordeel van zowel de mogelijkheid om een douche te nemen (efficientië), als de mogelijkheid om lekker te ontspannen en onderuit te zakken in een ligbad (relaxatie). Op voorhand een keuze maken over bepaalde zaken is dus heel erg belangrijk.

Een grote ruimte in de badkamer betekent veel mogelijkheden. Een hoekbad, een vrijstaand bad, een bubbelbad, … het is allemaal mogelijk. Een hoekbad wordt echter veelal gekozen als de badkamer zelf een vierkante vorm heeft.

Een kleinere badkamer beperkt de mogelijkheden. Een combi bad (douchen én baden) lijkt meestal een goede keuze te zijn. Ook zitbaden of douchecabines worden vaak gebruikt in kleine badkamers om de ruimte zo efficiënt als mogelijk te benutten.

Een laatste aandachtspunt is de afwerking van de badkuip: In welk materiaal wil je deze? Moet deze gemaakt zijn uit acryl, staal of iets anders? Baden komen ook voor met rechte of afgeronde hoeken. Het zijn allemaal elementen die de prijs van een badkuip mede bepalen.

 

 

Kostprijs van een bad

Zoals hierboven omschreven, is de kostprijs van een bad afhankelijk van veel factoren. De prijs kan hierdoor heel erg snel uiteenlopen.

 

Goedkoop bad

Het goedkoopste bad dat we momenteel kunnen terugvinden online bedraagt ongeveer 110,00 euro. Het betreft een standaard bad, zonder poten met de afmetingen 140×70 cm.

 

Prijzen tussenin

De meeste baden zullen binnen deze categorie horen. Een willekeurige greep uit het assortiment leert ons dat een mooi vrijstaand design bad al beschikbaar is vanaf de prijs van ongeveer 1.200,00 euro. Het gaat over een bad met afmetingen 180x90cm.

Wie een beetje meer luxe en relaxatie verkiest, komt misschien snel uit op een whirlpool. Een whirlpool is al verkrijgbaar vanaf 1.000,00 euro, maar de prijs kan oplopen indien je een uitvoering kiest met meerdere waterjets en luchtjets.

Ons gekozen model had een kostprijs van ongeveer 1.200,00 euro. Het gaat om een standaard model whirlpool met de afmetingen 170×80 cm en 11 luchtjets.

 

Luxemodellen, massagebaden en design baden

Het duurste bad dat we konden terugvinden had een kostprijs van meer dan 11.000 euro. Hier spreken we dan van een design bad uit acryl met speciale vorm en afmetingen van 190×155 cm.

 

 

Tip: Vergelijk prijzen

Wil je werken laten uitvoeren in de badkamer? Of het nu gaat om het vernieuwen van het sanitair, het plaatsen van een nieuw badkamermeubel, een volledige badkamerrenovatie, … Ga steeds te rade bij verschillende vakmannen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook termijnen, werkwijzen, … vergelijken. Vrijblijvend offertes aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
glazen douchedeur
Glazen douchedeur
badkamer met instapdouche
Instapdouche in bestaande badkamer
voegen badkamer
Voegen badkamer
infraroodverwarming
Infraroodstralers
inloopdouche
Inloopdouches
badkamer vernieuwen
Kostprijs van een badkamerrenovatie
douche reinigen
Douchekop ontkalken / reinigen
jacuzzi
Whirlpool (bubbelbad / jacuzzi)
schimmel
Schimmels in badkamer verwijderen en voorkomen
douchegordijn
Douchegordijn
douches soorten
Douches: Soorten
badkamer renoveren tips
Stappenplan renovatie badkamer