Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Badkuip: welke moet je kiezen?

Wie begint met het inrichten van zijn badkamer, zal snel merken dat er veel mogelijkheden zijn om de badkamer om te toveren in een unieke, rustige ruimte.

Het ruimer maken van de badkamer kan door middel van kleuren en badkamerspiegels, plaats winnen kan door een inloopdouche te installeren, enz… Maar voor de meeste mensen zal de badkuip toch centraal staan in de badkamer.

 

badkuip

 

 

De voorloper: Een teil

De voorganger hiervan was essentieel bij de wekelijkse wasbeurt van het gezin: alle kinderen, één voor één in ’n grote teil. Daarna was het een tijd lang voor veel mensen te duur om een bad te hebben, maar inmiddels mag een badkuip niet meer ontbreken in een moderne badkamer.

 

Hedendaags: De Badkuip

Dat wil nog steeds niet zeggen dat het een luxe is die iedereen zich zonder meer kan permitteren. Als je een bad hebt wil dat nog niet zeggen dat je daar dagelijks een uurtje of wat in ronddobbert. Dat wordt na verloop van tijd niet alleen wat koud en saai, maar er gaan heel wat liters water in een badkuip.

Toch is het een heerlijke manier om te ontspannen, al dan niet met een boekje of tijdschrift erbij, of al dan niet gezellig met je vriend(in) of partner.

Om een ijzeren badkuip te beschermen tegen corrosie, zal men deze emailleren. In het verleden was het ijzer vaak verzinkt. Een bad zal ook steeds voorzien zijn van een overloopbeveiliging zodat het water direct in de afvoer terechtkomt als er eens vergeten wordt om de kraan tijdig af te sluiten.

Soorten badkuipen

Er zijn veel soorten baden. Dat aantal types neemt alleen nog maar toe. Mensen willen meer en meer nieuwe functies. Daardoor worden die beter betaalbaar en beter bereikbaar voor de grote massa. Vervolgens wil het vooruitstrevende deel van de samenleving weer iets dat de buren niet hebben en begint het hele circus weer opnieuw.

Gelukkig heeft het ons geen windeieren gelegd: ligbaden van koninklijk formaat, bubbelbaden en waterjetsystemen, sfeerverlichting onder water, massagefuncties en automatische reinigingsinstallaties. Noem het en het bestaat. Zo niet, dan kan het gemaakt worden.

Nadeel van al die functies is dat baden groter en groter en duurder en duurder worden. Denk er dus niet te makkelijk over wanneer je een ouder, simpeler ligbad wil vervangen door zo’n nieuw high-tech exemplaar, zoals een Whirlpool met allerlei opties.

Inloopbad of instapbad?

Er kan ook een onderscheid gemaakt worden tussen instapbaden en inloopbaden. Een gewoon ligbad kent iedereen en heeft een relatief lage instap. Dit noemen ze de een instapbad.

Een inloopbad is je misschien niet bekend en is nuttig voor mensen die het moeilijker hebben om fysiek te bewegen en de instap te doen: Hier is een deurtje in verwerkt waardoor de instap veel lager is. De deurtjes gaan open langs binnen zodat de deur extra goed gesloten blijft dankzij de waterdruk. Een rubberen rand is dan wel nodig zodat het water niet kan lekken.

Ga steeds goed na of alles past, of er genoeg aansluitingen zijn en of de combiketel zo’n apparaat wel aankan. Wanneer je daar namelijk pas achter komt als het bad al half geplaatst is pakt de rekening immers nog een stuk hoger uit dan je had verwacht: iets waar je vaak niet op zit te wachten.

 

 

Tip: Vergelijk prijzen

Wil je werken laten uitvoeren in de badkamer? Of het nu gaat om het vernieuwen van het sanitair, het plaatsen van een nieuw badkamermeubel, een volledige badkamerrenovatie, … Ga steeds te rade bij verschillende vakmannen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook termijnen, werkwijzen, … vergelijken. Vrijblijvend offertes aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
badkamer met instapdouche
Instapdouche in bestaande badkamer
douchekop
Douchekop kopen
toilet
Toilet: inrichting & accessoires
douchekoppen
Douchekop
badkamer renoveren tips
Stappenplan renovatie badkamer
voegen badkamer
Voegen badkamer
badkamer verbouwen
Badkamer verbouwen
kleuren in de badkamer
Badkamer kleuren
badwand
Badscherm
bidet
Bidet of Douche WC?
sauna
Stoombad / Stoomcabine / Hammam
glazen douchedeur
Glazen douchedeur