Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Voegen badkamer

Waar de afwerking van een houten vloer meestal bestaat uit het aanbrengen van plinten, is het afvoegen een van de laatste klussen die bij het plaatsen van tegels op het lijstje staan. Het is een essentieel proces: niet alleen vult het de gaten, maar het houdt tevens de tegels op hun plek.

Het is echter ook vakmanschap: als het slordig gebeurt kijk je daar de rest van de levensduur van de tegels tegenaan.

 

voegen badkamer

 

Wat het voegen, en het plaatsen van badkamertegels in het algemeen, zo vreselijk moeilijk maakt is dat het lastig is om een strak eindresultaat te krijgen.

Zeker bij tegels die geen aflopende randjes hebben (maar echt kaarsrecht zijn afgesneden) is dit een ontzettend lastige klus. Voordat er met voegen kan worden begonnen, moeten de tegels worden geplaatst. Zowel aan de wand als op de vloer wordt de voegbreedte gelijk gehouden met speciale afstand-houdertjes. Deze zijn nog het beste te vergelijken met minuscule deurstoppers of wigjes.

Als de tegellijm is gedroogd en de tegels vast zitten aan de vloer of de wand worden deze wigjes verwijderd. De voegen komen dan open te staan waarna de tegelzetter met voegen kan beginnen.

Vooraf is met de klant besproken in welke kleur dat moet gebeuren. Denk niet aan een kleurenpalet zo uitgebreid als Flexa dat heeft, maar er zijn een aantal variëteiten mogelijk. Voorbeelden daarvan zijn wit, grijs, crème en zilvergrijs. Het is het beste de kleur uit te zoeken als je de tegel bij de hand hebt. Op die manier kun je snel zien wat wel of wat niet staat.

Een tegelzetter weet het al, maar als je zelf aan de gang gaat is het iets om goed op te letten: de hoeken van het tegelwerk moeten namelijk absoluut niet gevoegd worden. Doe je dat wel dan kan er zich vocht gaan ophopen achter de muur en kunnen de tegels zelfs van de wand af komen. Het afwerken van deze randjes gebeurt met speciale sanitairkit. Dat is zo mogelijk nog lastiger dan voegen, dus schakel daar bij voorkeur ook een vakman (er bestaan speciale kitters) voor in.

 

Tip: Vergelijk prijzen

Wil je werken laten uitvoeren in de badkamer? Of het nu gaat om het vernieuwen van het sanitair, het plaatsen van een nieuw badkamermeubel, een volledige badkamerrenovatie, … Ga steeds te rade bij verschillende vakmannen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook termijnen, werkwijzen, … vergelijken. Vrijblijvend offertes aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
infraroodverwarming
Infraroodstralers
toiletpot
Toiletpot
infrarood sauna
Infraroodcabine
badkamer-betegelen
Badkamer betegelen
badkamer met instapdouche
Instapdouche in bestaande badkamer
ligbad
Ligbaden
schimmel
Schimmels in badkamer verwijderen en voorkomen
inloopdouche
Inloopdouches
douchekop
Douchekop kopen
douche reinigen
Douchekop ontkalken / reinigen
Hoekbad
kleuren in de badkamer
Badkamer kleuren