Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Ligbaden

Onder een ligbad verstaat men een kuip die groot genoeg om tenminste één persoon zich, in een liggende houding, te kunnen laten baden. In veel gevallen zit er een ook een douche gemonteerd boven het ligbad zodat men zich rechtop staand kan douchen. Hierbij staat men in het ligbad.

 

ligbad

 

Baden zijn al sinds de oudheid erg populair om zich in te reinigen. De oude Grieken en Romeinen hadden zelfs speciale badhuizen. Hier bevonden zich echter geen individuele baden maar ging men gezamenlijk (vaak mannen en vrouwen wel apart) baden. Later kwamen er baden die vervaardigd waren van hout. Echter doordat hout minder goed bestand is tegen een vochtig klimaat zoals er in een badkamer heerst stapte men al snel over op ligbaden van steen, metaal en later van kunststof.

Wanneer het bad van metaal (vaak ijzer) werd vervaardigd dan werd dit vroeger eerst van een zinklaag voorzien. Tegenwoordig is emailleren een meer gebruikelijke manier om het ijzeren ligbad van een beschermlaag tegen corrsoie te voorzien. Tegenwoordig zijn de meeste ligbaden in gebouwd dit in tegenstelling tot de op “leeuwenpoten” (kunstig versierde poten onder het ligbad) staande baden van een paar eeuwen geleden. Door een ligbad in te bouwen wordt het reinigen een stuk eenvoudiger. De buitenkant kan immers niet vuil worden waardoor men alleen de binnenzijde hoeft schoon te maken.

Tegenwoordig zijn ligbaden ook vaak uitgerust als bubbelbad. Er is dan een motor ingebouwd bij het bad die lucht via gaatjes in het bad kan blazen waardoor dit gaat bubbelen.

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
sauna
Stoombad / Stoomcabine / Hammam
douche reinigen
Douchekop ontkalken / reinigen
moderne badkamer
Badkuip kopen: Laat je inspireren
badkuip
Badkuip: welke moet je kiezen?
badkamer renovatie
Waarmee rekening houden bij badkamerrenovatie?
douchebak
Douchebak plaatsen
toilet
Toilet: inrichting & accessoires
kleuren in de badkamer
Badkamer kleuren
badkamer verbouwen
Badkamer verbouwen
douchegordijn
Douchegordijn
toiletpot
Toiletpot
moderne douche
Douchekop soorten en accessoires