Ligbaden

Onder een ligbad verstaat men een kuip die groot genoeg om tenminste één persoon zich, in een liggende houding, te kunnen laten baden. In veel gevallen zit er een ook een douche gemonteerd boven het ligbad zodat men zich rechtop staand kan douchen. Hierbij staat men in het ligbad.

Baden zijn al sinds de oudheid erg populair om zich in te reinigen. De oude Grieken en Romeinen hadden zelfs speciale badhuizen. Hier bevonden zich echter geen individuele baden maar ging men gezamenlijk (vaak mannen en vrouwen wel apart) baden. Later kwamen er baden die vervaardigd waren van hout. Echter doordat hout minder goed bestand is tegen een vochtig klimaat zoals er in een badkamer heerst stapte men al snel over op ligbaden van steen, metaal en later van kunststof.

Wanneer het bad van metaal (vaak ijzer) werd vervaardigd dan werd dit vroeger eerst van een zinklaag voorzien. Tegenwoordig is emailleren een meer gebruikelijke manier om het ijzeren ligbad van een beschermlaag tegen corrsoie te voorzien. Tegenwoordig zijn de meeste ligbaden in gebouwd dit in tegenstelling tot de op “leeuwenpoten” (kunstig versierde poten onder het ligbad) staande baden van een paar eeuwen geleden. Door een ligbad in te bouwen wordt het reinigen een stuk eenvoudiger. De buitenkant kan immers niet vuil worden waardoor men alleen de binnenzijde hoeft schoon te maken.

Tegenwoordig zijn ligbaden ook vaak uitgerust als bubbelbad. Er is dan een motor ingebouwd bij het bad die lucht via gaatjes in het bad kan blazen waardoor dit gaat bubbelen.

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
badkamer kleuren
Badkamer kleuren
badkamer na renovatie
Badkamer renovatie checklist
Douchekop ontkalken / reinigen
badkamer japanese stijl
Whirlpool (bubbelbad / jacuzzi)
badkamer met ronde badkuip
Badkamerrenovatie: Hoe start je daarmee? + Tips!
stoombad - stoomcabine
Stoombad / Stoomcabine / Hammam
toiletpot
Toiletpot
handdoeken badkamer
Badkamer verbouwen
kat in bidet
Bidet of Douche WC?
infraroodverwarming
Infraroodstralers
moderne badkamer
Badkuip: welke moet je kiezen?
douchekop
Douchekop