Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Douchekop

Een douchesysteem is meestal opgebouwd uit een aantal losse onderdelen. Allemaal hebben ze hun eigen functie, en allemaal zijn ze belangrijk. Toch is er één item dat de kroon spant: de douchekop. Je hebt ze in verschillende soorten en maten, met allemaal hun eigen, karakteristieke voor- en nadelen.

De simpelste mogelijkheid is een douchekop met een aantal gaatjes erin waar het water door kan spuiten. Die openingen zijn in een regelmatig patroon gerangschikt en afgewerkt met een soort rubber.

douchekoppen

 

Dat zorgt ervoor dat je kalkresten eenvoudig kunt verwijderen: kalk hecht namelijk een stuk minder goed op rubber (of silicone, wat het eigenlijk is) dan op het metaal van de douchekop. Bovendien wordt het spuitgedeelte van douchekoppen steeds vaker van kunststof gemaakt. Dan is het schoon- en kalkvrij maken helemaal geen probleem meer.

Zo’n douchekop als hierboven beschreven is echter nogal saai. Daarom zijn er vaak een aantal standen present. In het ene geval krijg je dunne en vrij harde stralen, maar na een draai aan de kop worden de stralen dikker en staat er minder druk op. Sommige douchekoppen hebben hier nog een aantal standen tussen. Dat verschil echter per merk en model.

Maar niet alleen het aantal functies neemt toe, ook de diameter groeit sneller dan ooit. Een douchekop met een doorsnee van 25 centimeter is al geen uitzondering meer. Dat betreft dan een douchekop van een douchepaneel.

Zo’n kop geeft, volgens zijn bedenkers, de indruk dat je in een warme regenbui staat. Vandaar ook de naam ‘regendouche‘.
Er wordt ook lucht aan de stralen toegevoegd, zodat het natuurlijke gevoel wordt versterkt. Bovendien neemt het watergebruik daardoor iets af, al gaan er meer liters door zo’n grote kop dan door een kleintje.

Lees meer over douchekop

[su_list icon=”icon: angle-right” icon_color=”#1fbf3b”]

[/su_list]

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
badkamer-betegelen
Badkamer betegelen
douchedeur
Douchedeur
badwand
Badscherm
toiletpot
Toiletpot
douchecabines
Douchecabines
kleuren in de badkamer
Badkamer kleuren
badkamer
badkamer verbouwen
Badkamer verbouwen
moderne douche
Douchekop soorten en accessoires
voegen badkamer
Voegen badkamer
douchescherm
Douchescherm
bidet
Bidet of Douche WC?