Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Douchekop soorten en accessoires

De badkamer wordt steeds meer en meer omgetoverd tot een kleine wellness ruimte waar we tot rust kunnen komen.

Enkele kleine details kunnen hier veel aan bijdragen. Zo onder meer ook het soort douchekop dat we uiteindelijk kiezen om in onze douche te plaatsen.

 

moderne douche

 

Soorten douchekoppen

Douchekoppen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en modellen. Er bestaan eenvoudige douchekoppen zonder opties, maar ook douchekoppen waar je alles kan instellen zoals de kracht van de waterstraal.

Bedieningsgemak, uiterlijk, waterbesparing, … het zijn allemaal elementen die een rol spelen bij het kopen van een douchekop.

Waterbesparende douchekop

Een eenvoudige douchekop laat ongeveer 10 liter water per minuut door. Met een spaardouchekop kan je dit terugdringen tot zelfs 5 liter water per minuut en dus tot 50% besparen op uw waterverbruik tijdens het douchen. Een gezin van 4 personen kan op jaarbasis dus al gauw 80 euro per jaar besparen.

Een spaardouche zorgt er voor dat het watervolume dat doorstroomt naar de sproeikop beperkt wordt. Er bestaan verschillende soorten spaardouches waardoor je toch niet direct hoeft in te boeten aan douchecomfort.

Een spaardouchekop kan je eenvoudig zelf plaatsen, het is maar een kleine investering dat je kan terugverdienen binnen het jaar en je verliest niets in douchecomfort. Er is dus geen reden om geen spaardouchekop te plaatsen.

Tip: je kan je werkelijk verbruik meten door de kraan 1 minuut open te houden onder een emmer met literaanduiding. Het water kan je nog steeds gebruiken om het toilet door te spoelen, of om te kuisen.

Regendouche (comfort douche)

Een regendouche of ‘comfort douche’ lijkt dan weer het tegenovergestelde te zijn van een waterbesparende douchekop. Het waterverbruik ligt dan ook véél hoger.

Toch gaat het hier om een volledig andere douche ervaring. Regendouches hebben de reputatie heel erg [su_highlight]ontspannend[/su_highlight] te zijn en vergelijkbaar aan te voelen als een zachte (tropische) regenbui die je over je heen krijgt. Dit wordt verwezenlijkt door een grote, platte douchekop.

Hoe groter de douchekop, hoe meer water er zal verbruikt worden. Belangrijk om weten is dat je ook rekening moet houden met de warmwaterproductie zodat er steeds van voldoende warm water kan worden voorzien. Dit kan gebeuren met een platenwarmtewisselaar, een boiler of met een gasdoorstroomgeiser.

LED douchekop

Douchekoppen met verlichting kunnen net dat beetje extra geven aan een douche ervaring. Een mogelijkheid is de ‘regenboog’ die 6 kleuren automatisch afwisselt, of LED-douchekoppen die één van de vier basiskleuren weergeeft afhankelijk van de temperatuur van het water.

Die laatste zorgt voor extra veiligheid wat betreft de temperatuur van het water (niet te koud of te heet). Natuurlijk heb je in beide gevallen extra gezelligheid met het kleurenspectakel.

Dubbele douchekop

Douchen kan een extra romantische ervaring geven door samen met zijn tweeën te douchen. Een dubbele douchekop maakt dit perfect mogelijk. Een nadeel hieraan is wel het grotere waterverbruik. Daarnaast moet er ook rekening mee gehouden worden dat de ketel het aankan.

Desalniettemin is het een leuke extra toevoeging aan je badkamer en kan het tijd besparen in de ochtend door samen te douchen. Een eenvoudige dubbele douchekop is in principe eenvoudig te installeren.

Douchekop met massagestand

Douchekoppen zijn de dag van vandaag voorzien van verschillende standen. Zo is er de douchestand dat gebruikt wordt voor het douchen, maar kan je deze ook switchen naar een massagestand.

Bij de massagestand heb je dan nog eens een keuze uit verschillende mogelijkheden. Zo kan je onder meer volgende massagestralen instellen: straalgericht, wijdlopend, zacht (lichte nevel) of hard, of een priemende stand. Met ingebouwde rollers kan je dan heerlijk de huid masseren.

 

Algemene douchekop trends

Grote douchekoppen zijn hoe langer hoe meer populair aan het worden. Douchekoppen van 25 centimeter zijn helemaal geen uitzondering meer, bij inloopdouches kan de diameter zelfs oplopen tot 60 centimeter.

Het design is ook heel belangrijk. Wil je eerder gaan voor een minimalistische stijl, dan kan je opteren voor een vierkante douchekop. Grote douchekoppen hebben veelal meer functionaliteiten zoals een massagestand, vele keuzes voor het instellen van de waterstralen gaande van heel zacht tot heel hard.

Tip: combineer ook hoofddouche met een handdouche. Een handdouche kan dienen als extra aanvulling die komt met extra wellness voordelen, of je kunt het natuurlijk ook gebruiken om je partner te helpen bij het wassen. Hoofd- en handdouches kan je op elkaars aansluitingen aansluiten.

 

Tip: Vergelijk prijzen

Wil je werken laten uitvoeren in de badkamer? Of het nu gaat om het vernieuwen van het sanitair, het plaatsen van een nieuw badkamermeubel, een volledige badkamerrenovatie, … Ga steeds te rade bij verschillende vakmannen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook termijnen, werkwijzen, … vergelijken. Vrijblijvend offertes aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
toilet
Toilet: inrichting & accessoires
infrarood sauna
Infraroodcabine
badkamer renoveren tips
Stappenplan renovatie badkamer
sauna
Stoombad / Stoomcabine / Hammam
jacuzzi
Whirlpool (bubbelbad / jacuzzi)
kleuren in de badkamer
Badkamer kleuren
infraroodverwarming
Infraroodstralers
douchedeur
Douchedeur
badkamer vernieuwen
Kostprijs van een badkamerrenovatie
luxe badkamer
Luxe badkamer
badkamer verbouwen
Badkamer verbouwen
schimmel
Schimmels in badkamer verwijderen en voorkomen