Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Zelfbouw sauna

In de vorige eeuw bestonden er nog echte ambachten en gildes: een voor timmermannen, een voor metselaars en een voor schoenmakers. Tegenwoordig willen we alles zelf kunnen. Fabrikanten van alles en nog wat spelen daar maar wat graag op in: IKEA was één van de eerste bedrijven die met meubels kwam die je zelf in elkaar moest zetten, maar inmiddels zijn er zelfs zelfbouw sauna’s te koop.

 

sauna thuis

 

In de wereld van zelfbouw sauna’s zijn er twee soorten te onderscheiden: prefab modellen en complete bouwpakketten. De eerste is verreweg het makkelijkst op te bouwen. Dit type werkt als de eerdergenoemde IKEA-kast, en eigenlijk nog iets simpeler. Bij die kasten moet je namelijk nog het een en ander schroeven, een activiteit die er bij prefab sauna’s niet bij is. Je schuift de onderdelen simpelweg in elkaar. Door de handleiding goed te bestuderen en de aanwijzingen daarin precies op te volgen kun je zo’n sauna al binnen een paar uur hebben staan.

Een bouwpakket voor een sauna is wat lastiger op te bouwen. Hierbij moet er namelijk wel geschroefd, geboord en gespijkerd worden. Gelukkig is alles wel op maat geleverd en past alles, als je het goed doet, precies in elkaar. Wederom is het hier belangrijk om de handleiding goed door te lezen: dat bespaart een hoop tijd en voorkomt onnodige fouten. De gevolgen daarvan kunnen namelijk erg vervelend blijken.

Zoals inmiddels duidelijk kun je deze sauna’s zelf plaatsen. Volgens fabrikanten krijgt iedereen dat voor elkaar, maar in de praktijk blijkt het soms lastiger dan je in eerste instantie had verwacht. Mensen met twee linkerhanden doen er dus goed aan om de hulp in te roepen van een handige kennis of buurman of een vakman in te huren. Dat kost misschien wat extra, maar je bent altijd nog goedkoper uit dan je zou zijn wanneer je een complete sauna zou aanschaffen en laten installeren.

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
badkamer tips
Badkamer renovatie checklist
jacuzzi
Whirlpool (bubbelbad / jacuzzi)
douche reinigen
Douchekop ontkalken / reinigen
badkamer renoveren
Badkamerrenovatie: Hoe start je daarmee? + Tips!
infraroodverwarming
Infraroodstralers
douchebak
Douchebak plaatsen
badkuip
Badkuip: welke moet je kiezen?
laminaat badkamer
Laminaat badkamer
badkamer-betegelen
Badkamer betegelen
badkamer vernieuwen
Kostprijs van een badkamerrenovatie
badkamer met instapdouche
Instapdouche in bestaande badkamer
toilet
Toilet: inrichting & accessoires