Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Hoekbad

Een ruimte zo handig mogelijk indelen is en blijft steeds weer een behoorlijk uitdaging. Er is maar een beperkte oppervlakte beschikbaar en niet alle attributen zijn even hoog, breed en diep. Maar het wordt pas een echte klus als het een kleine ruimte betreft, waarin je veel dingen van flink formaat moet zien in te passen. De badkamer is zo’n plek: vaak niet zo heel erg groot, maar wel met een aantal grote items.

Gelukkig worden ontwerpers ook steeds innovatiever in het vormen van dingen. Vroeger was een douchecabine een rechthoekig iets, maar nu is er een veelvoud aan vormen en maten verkrijgbaar. Ook met baden gebeurt dat meer en meer. Eerder was een bad een rechthoekig object in een aantal standaardmaten (zoals 1 meter 60 bij 80 centimeter), maar ronde baden en hoekbaden worden steeds meer gemeengoed. Heel erg handig als je net een hoek in je badkamer overhoudt en geen plaatsje hebt gevonden voor het bad!

Hoekbaden zijn, zoals de naam al aangeeft, baden die in een hoek kunnen worden geplaatst. Je kunt er meestal niet in liggen, hoewel dat wel mogelijk is bij de grotere maten. Het is niet zo dat deze baden driehoekig zijn: meestal hebben ze vijf hoeken. Op die manier kunnen ze dus wel worden ingepast tussen een douchecabine en een badkamermeubel. De kant waar je ‘instapt’ is echter schuin gemaakt, zodat deze hoek het loopgedeelte van de badkamer niet binnendringt.

Hoewel zo’n bad een uitkomst kan zijn als je niet uitkomt met de indeling van de badkamer, heb je nog steeds rekening te houden met een aantal standaardafmetingen. Een badkamerspecialist weet daar alles vanaf en kan op de computer zo laten zien welke opstellingen er mogelijk zijn. Mocht je de badkamer zelf plaatsen, teken alles dan eerst heel goed en precies uit: dat voorkomt vervelende verrassingen (zoals niet aansluitende onderdelen of rare hoeken) achteraf.

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
badkamer-betegelen
Badkamer betegelen
badkamer na renovatie
Badkuip kopen: Laat je inspireren
gerenoveerde badkamer
Ligbaden
badkamer met decoratie tegels
Douchebak plaatsen
douche water
Douchedeur
douchescherm
Douchescherm
stoombad - stoomcabine
Stoombad / Stoomcabine / Hammam
douchewand
Douchewand
badkamer kleuren
Badkamer kleuren
douchekop
Douchekop
douchekop
Inloopdouches
Voegen badkamer