Verbouwers.be

Glazen douchedeur

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die kiezen voor glazen douchewanden en -deuren. Dit is niet zo vreemd want glas is een tijdloos materiaal en het effect dat het aan de doucheruimte geeft is prachtig. Naast de exclusieve uitstraling die de glazen wanden en deuren aan een badkamer geven zijn ze ook nog eens gemakkelijk schoon te maken. De douchedeuren worden, uit veiligheidsoverwegingen van hardglas (dit wordt daarom ook wel veiligheidsglas genoemd) gemaakt waardoor ze niet stuk kunnen gaan wanneer ze bijvoorbeeld te hard worden gesloten of geopend.

Bovendien zijn een groot aantal meeste het conventionele douchegordijn beu. Het kleeft aan het lichaam wanneer men een douche wil nemen en wordt ook nog een snel vuil. Hierbij komt verder nog dat een douchegordijn niet altijd op een eenvoudige manier te reinigen is. In nieuwbouw woningen wordt daarom steeds vaker gebruik gemaakt van glas voor de wanden en deuren van de badkamers. Dit geldt overigens ook steeds vaker voor mensen die hun huidige douche willen gaan vervangen of renoveren.

Doordat men door het glas heen kan kijken krijgt men een ruimtelijker effect in de badkamer en kan de sierbetegeling gewoon doorlopen. Douchedeuren van glas zijn verkrijgbaar in zowel klapdeuren, schuifdeuren en draaideuren waardoor voor elke badkamer wel een geschikte deur te vinden is. Draai- en klapdeuren vragen doorgaans wat meer ruimte en zijn dus minder geschikt voor de wat kleinere doucheruimtes. Men kan ook glazen douchedeuren op maat laten maken. Er bestaat zelfs speciaal vuilafstotend glas voor plaatsing in deze douchedeuren.

 

Tip: Vergelijk prijzen

Wil je werken laten uitvoeren in de badkamer? Of het nu gaat om het vernieuwen van het sanitair, het plaatsen van een nieuw badkamermeubel, een volledige badkamerrenovatie, … Ga steeds te rade bij verschillende vakmannen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook termijnen, werkwijzen, … vergelijken. Vrijblijvend offertes aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
kat in bidet
Bidet of Douche WC?
badkamer met ronde badkuip
Badkamerrenovatie: Hoe start je daarmee? + Tips!
badkamer japanese stijl
Whirlpool (bubbelbad / jacuzzi)
badkamer met decoratie tegels
Douchebak plaatsen
moderne badkamer
Badkuip: welke moet je kiezen?
gerenoveerde badkamer
Ligbaden
Badscherm douchegordijn
Badscherm
badkamer met decoratie tegels
Douchekop kopen
Schimmels in badkamer verwijderen en voorkomen
moderne badkamer met ligbad
badkamer
sauna
Zelfbouw sauna
badkamer-betegelen
Badkamer betegelen