Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Badkamer betegelen

Tussen praktisch alle woningen zijn wel een aantal overeenkomsten aan te wijzen. Zo is de woonkamer meestal op de begane grond en niet zo vaak op zolder, is er zowel op de onderste als de hoger gelegen etage(s) een toilet en grenst de keuken aan de eet- of woonkamer.

Maar ook bij wat kleinschaligere dingen zijn er dit soort overeenkomsten te vinden.
Een voorbeeld daarvan is de wand- en vloerbedekking in de badkamer. Negen van de tien keer bestaat die namelijk uit tegels, die daar dan ook uitermate geschikt voor zijn.

 

Badkamer tegels voordelen

Het belangrijkste voordeel van tegels is dat ze waterbestendig zijn, iets wat in de badkamer een must is. In de douche worden de wanden en de vloer direct nat, maar ook in andere delen kunnen de muren en vloer nat of vochtig worden. Dat is vooral aan de waterdamp te wijten.

Door tegels te gebruiken in de badkamer is al deze nattigheid eenvoudig weg te halen, bijvoorbeeld met een trekkertje en een handdoek. Dat is sowieso een aanrader, omdat je hiermee kalkaanslag helpt voorkomen!

Wanneer je kiest voor tegels in de badkamer dien je jezelf eerst af te vragen of je dat alleen op de muren van plan bent, of dat je ook de vloer wilt (laten) betegelen. In het laatste geval is het namelijk wel zo mooi om beide tegels op elkaar af te stemmen. Denk daarbij niet alleen aan kleur en structuur, maar ook aan het formaat: als dat gelijk is kun je de voegen door laten lopen, iets wat verder bijdraagt aan een strakke en netjes afgewerkte uitstraling.

Kijk ook goed naar het verwachte gebruik van de tegels. Natuursteen, om maar een voorbeeld te noemen, is erg mooi maar ook gevoelig voor vlekken en krassen. Misschien niet de beste optie als je (kleine) kinderen hebt of eens in de zoveel tijd met een douchestoel of -kruk aan de gang moet.

Kies in dat geval liever voor keramiek. Die tegels worden in de fabriek gemaakt en zijn misschien minder mooi (al worden de verschillen tussen keramiek en natuursteen steeds kleiner), ze kunnen een stuk meer aan.

 

Tip: Vergelijk prijzen

Wil je werken laten uitvoeren in de badkamer? Of het nu gaat om het vernieuwen van het sanitair, het plaatsen van een nieuw badkamermeubel, een volledige badkamerrenovatie, … Ga steeds te rade bij verschillende vakmannen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook termijnen, werkwijzen, … vergelijken. Vrijblijvend offertes aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

 

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
douchegordijn
Douchegordijn
moderne douche
Douchekop soorten en accessoires
glazen douchedeur
Glazen douchedeur
moderne badkamer
Badkuip kopen: Laat je inspireren
sauna
Stoombad / Stoomcabine / Hammam
jacuzzi
Whirlpool (bubbelbad / jacuzzi)
laminaat badkamer
Laminaat badkamer
douchescherm
Douchescherm
badkamer vernieuwen
Kostprijs van een badkamerrenovatie
schimmel
Schimmels in badkamer verwijderen en voorkomen
Hoekbad
douchewand
Douchewand