Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Douchecabines

Hoe je jezelf ook wast, je hebt daar altijd het een en ander bij nodig. Een wasbak of een badkuip liggen vrij voor de hand, maar een douchecabine is (tenzij je nooit onder de douche staat) minstens zo essentieel.

Het zorgt ervoor dat het water niet door de hele badkamer heen spettert, je niet in een koude tocht staat en biedt tevens een stukje extra privacy.

Er zijn twee hoofdgroepen douchecabines te onderscheiden: kant-en-klare cabines en modellen die op maat worden gemaakt. De eerste zie je het meest. Redenen daarvoor zijn dat ze minder duur zijn als speciaal gefabriceerde cabines en hun taak minstens zo goed volbrengen.

Omdat het een massaproduct betreft zul je over het algemeen wel wat concessies moeten doen. De maten waaruit je kunt kiezen zijn beperkt, alsmede de kleur, materialen en afwerking. Vrees echter niet: de catalogus omvat nog steeds meer dan voldoende modellen om uit te kiezen.

Mocht je echter speciale wensen hebben, zoals een vreemd formaat (extra groot of in een aparte vorm), kun je bovenstaande stap beter overslaan. De kans dat daar namelijk iets bij zit van jouw gading is heel klein. Met een op maat gemaakte douchecabine zul je vaak wel slagen. Hierbij staat namelijk niets vast, behalve het feit dat ‘ie gebruikt gaat worden om in te douche.

Afmetingen, materiaal en functies zijn zelf aan te geven. Natuurlijk zijn er daarbij ook grenzen (sommige dingen kunnen nu een maal niet, bijvoorbeeld omdat ze niet op de markt zijn). Die zul je echter niet snel tegenkomen.

Nadelen heeft zo’n speciale cabine echter ook. Alles moet op elkaar worden afgestemd, terwijl je bij de kant-en-klare douchecabines met één groot pakket alle onderdelen in huis hebt. Ook voor de installateur kan dit een uitdaging zijn: hoe passen dingen netjes samen en hoe zorg ik ervoor dat de toe- en afvoer van water optimaal wordt geregeld. Verder is het prijskaartje meestal wat pittiger. Aan de andere kant: liever iets meer geld uitgeven dan helemaal niet kunnen douchen!

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
infraroodcabine
Infraroodcabine
luxe badkamer
Luxe badkamer
kat in bidet
Bidet of Douche WC?
douche water
Douchedeur
douchewand
Douchewand
Hoekbad
toiletpot
Toiletpot
Badscherm douchegordijn
Badscherm
inloopdouche prijzen
Instapdouche in bestaande badkamer
moderne badkamer
Badkuip: welke moet je kiezen?
Badkamer douchekop
Douches: Soorten
Douchekop ontkalken / reinigen