Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verbouwers.be Uw startpunt voor alle klussen en verbouwingen
Verbouwers.be

Infraroodstralers

De infraroodstraler. Je kan je misschien niet direct inbeelden wat het precies is, maar de kans is groot dat je er, bewust of onbewust, al meermaals mee in aanraking bent gekomen. Een infraroodstraler is namelijk niets meer en niets minder dan een verwarmingselement dat werkt met infrarode straling.

Elke warmtebron is in feite een infraroodstraler. Elke infraroodstraler is dan ook een warmtebron. Deze twee termen zijn dus steeds met elkaar verbonden.

Deze vorm van verwarming wordt meer en meer toegepast, al zal je ze niet zo snel als centraal verwarmingssysteem tegenkomen.

Waar je infraroodstralers wel vaak kan zien, is op terrassen. De oranje-rode lampen waarmee horeca-eigenaren zorgen dat hun klanten ook in de avond nog comfortabel buiten kunnen zitten, bijvoorbeeld, zijn infraroodstralers.

Bovendien wordt infrarode straling meer en meer toegepast in badkamers en sauna’s. Niet alleen in grote, publieke sauna’s, maar ook in de modellen die je eenvoudig bij je thuis neer kunt zetten.

Het eerste wat een adviseur dan zal opmerken is dat een sauna met zo’n infrarood warmte-element eigenlijk geen sauna is. Een betere naam zou ‘warmtecabine’ zijn, maar dat roept bij de meeste mensen meer vragen op dan dat het beantwoord. Het verschil is echter wel eenvoudig te begrijpen.

Bij een infrarood-sauna is de warmte namelijk direct: de straling is op de mensen in de cabine gericht. In een normale sauna is dat niet het geval. Daar wordt namelijk de lucht verwarmd, die vervolgens de sauna-gebruikers verwarmt. Klik hier om meer te lezen over infraroodcabines.

Infraroodstraler voordelen

Volgens therapeuten en sommige medici hebben infraroodstralers een flink aantal voordelen ten opzichte van normale sauna’s. Zo stimuleert de straling de stofwisseling (handig als je een paar kilootjes kwijt wilt), een goede doorbloeding van huid en spieren en kan het helpen tegen sommige huidaandoeningen (zoals acné).

Bovendien is een infrarood-sauna uit te breiden met functies als aroma- en lichttherapie. Daarmee kun je, volgens de boekjes, nog beter ontspannen en tot rust komen.

Soorten infraroodstralers

Belangrijk om weten is dat er drie soorten infraroodstralingen bestaan, namelijk:

    • Infrarood A (IR-A), of ook korte golf infrarood
    • Infrarood B (IR-B), of ook middengolf infrarood
    • Infrarood C (IR-C) , of ook lange golf infrarood

In het artikel over infraroodcabines gaan we dan ook dieper in op deze verschillende soorten infraroodstralen. Klik hier om het artikel te lezen.

Onze selectie voor u:
Meer lezen over infraroodcabines en de voordelen →

 

Tip: Vergelijk prijzen

Wil je werken laten uitvoeren in de badkamer? Of het nu gaat om het vernieuwen van het sanitair, het plaatsen van een nieuw badkamermeubel, een volledige badkamerrenovatie, … Ga steeds te rade bij verschillende vakmannen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook termijnen, werkwijzen, … vergelijken. Vrijblijvend offertes aanvragen kan via onderstaand offerteformulier.

 

Badkamer & sanitair: Offertes aanvragen

Via onderstaand formulier kan u online offertes aanvragen bij geregistreerde vakmannen die gespecialiseerd zijn in algemene badkamerwerken, tegelwerken en sanitair. De beste kwaliteit aan de scherpste prijs: Materialen, realisaties en prijzen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!

✓ Gratis, vrijblijvend en snel online aanvragen.
✓ Transparant prijzen, aannemers en materialen vergelijken.
✓ Interieurdesigner werkt samen met 2500+ regionale bedrijven. Jaarlijks 10.000+ afgehandelde opdrachten.


 

 

 

 

 

Lees ook
infrarood sauna
Infraroodcabine
badkuip
Badkuip: welke moet je kiezen?
luxe badkamer
Luxe badkamer
douchedeur
Douchedeur
inloopdouche
Inloopdouches
moderne badkamer
Badkuip kopen: Laat je inspireren
badkamer renoveren
Badkamerrenovatie: Hoe start je daarmee? + Tips!
kleuren in de badkamer
Badkamer kleuren
badkamer met instapdouche
Instapdouche in bestaande badkamer
douches soorten
Douches: Soorten
douchekoppen
Douchekop
badkamer renovatie
Waarmee rekening houden bij badkamerrenovatie?